20082009 Veld 2009/04/25 Avanti - KOAG 13-14
2009/04/25 Avanti - KOAG 13-14
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum(1)

Avanti heeft zichzelf in een lastig parket gebracht door met 13-14 te verliezen van KOAG. In de zaal was de ploeg uit Krimpen nog met 30-12 van de mat geveegd. Dit wilden ze kennelijk niet nog een keer meemaken en dus werd de taktiek van achterverdedigen gehanteerd deze middag. Een vreselijk staaltje anti-korfbal maar deze wedstrijd uiteindelijk wel effectief. Avanti miste daarmee tempo in de aanval en het scorende vermogen ontbrak helaas, waardoor nummer laatst KOAG weer hoop op handhaving gaat krijgen. Avanti had zich het leven makkelijk kunnen maken door van KOAG te winnen, maar door deze nederlaag zit ze volop in degradatiestrijd. Met nog drie zware potten voor de boeg met VEO thuis, Nieuwerkerk uit en Albatros uit moet er uit een ander vaatje getapt gaan worden.

Colin

Na een 7-6 voorsprong bij rust gaf Avanti direct na rust de wedstrijd even uit handen. KOAG scoorde driemaal achter elkaar en kwam op 7-9. Halverwege de tweede helft kwam Avanti weer op 10-10 en leek het tij te keren, maar niets was minder waar. KOAG kwam weer op 10-12 en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.  Een doelpunt twee minuten voor tijd van Ronald Struijk betekende 13-14 en gaf nog even hoop, maar de Avanti-aanval was niet daadkrachtig genoeg om er alsnog een gelijkspel uit te halen. Eindstand 13-14.

Doelpunten: Dé Post (3), Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, Laura van Leersum, David Post, Fenna Teunissen en Mariska Zuidervaart.