Avanti Statistiek

20112012 Zaal 2012/03/10 AW.DTV -Avanti 29-22
2012/03/10 AW.DTV -Avanti 29-22
Dé Post
Stefan Hogervorst
Ronald Struijk
Fenna van Leeuwen
Babette Heyblom
Maaike Hazenkamp
Sophie Donkervoort
David Post
Kitty vd Ende
Vincent van Beek
Marc Francooijs
30' Afstand Dé Post
30' Afstand Dé Post
30' Afstand Dé Post
30' Afstand Dé Post
30' Strafworp Dé Post
30' Strafworp Dé Post
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Korte kans Fenna van Leeuwen
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Vrije Bal Stefan Hogervorst
30' Vrije Bal Stefan Hogervorst
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Doorloop Stefan Hogervorst
30' Vrije Bal Stefan Hogervorst
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Ronald Struijk
30' Afstand Ronald Struijk
30' Doorloop Ronald Struijk
30' Afstand Ronald Struijk
30' Afstand Sophie Donkervoort
Scores:
Dé Post(6)
Stefan Hogervorst(6)
Ronald Struijk(4)
Fenna van Leeuwen(2)
Babette Heyblom(2)
Maaike Hazenkamp(1)
Sophie Donkervoort(1)

AW.DTV 1 – Avanti 1 29 -22

Zaterdagavond 19.45 uur, een uurtje nadat Avanti 2 na een bloedstollende wedstrijd kampioen was geworden, moest het eerste aan de bak. Een wedstrijd waarbij niets meer op het spel stond, de tegenstander AW.DTV 1 uit Amsterdam was vorige week al kampioen geworden, en Avanti 1 staat op een
veilige plaats in de middenmoot.

Je vraagt je dan af wat voor wedstrijd het gaat worden, zijn beide ploegen nog wel gemotiveerd om voor de overwinning te gaan?

Avanti liet daar geen misverstand over bestaan, en nam brutaal de leiding door snel te spelen, en AW.DTV leek toch al een beetje in feeststemming te zijn door slordig spel waar Avanti gebruik van maakte. De
omroepster in de Amsterdamse Gaasperdamhal had moeite om Dé en David Post uit elkaar te houden, waardoor David al drie doelpunten op zijn naam kreeg, terwijl hij druk aan het verdedigen was.

Na zes doelpunten van Avanti en vier van AW.DTV begon de wedstrijd te kantelen. Jim Snel nam zijn team op sleeptouw, en  werd het bijna de one man show van Snel. Het vak van Dé kreeg veel strafworpen tegen en deze werden allemaal benut door Snel, daarnaast schoot hij ook zeer zuiver. Met een ruststand van 16 -9 als gevolg. In totaal zijn er deze wedstrijd door de arbiter twaalf strafworpen gegeven waarvan maar vier voor Avanti 1 en werden er van deze vier ook nog twee gemist.

Met een stand van 25-15 werden er door coach Mijnsbergen een aantal wissels ingebracht. A1 junioren Vincent van Beek en een debuterende Marc Francooijs kwamen in het veld voor respectievelijk Dé Post en David Post. Ook A1 speelster Sophie Donkervoort kwam in het veld voor Maaike Hazenkamp, waarbij
zij na amper één minuut via een schot scoorde.

In navolging van Avanti bracht AW.DTV  een aantal jongere spelers in. Hierdoor werd het wel een wat andere wedstrijd, er kwam bij Avanti duidelijk meer pit in.
Marc Francooijs liet zich goed gelden onder de paal, en Stefan Hogervorst nam zijn taak als nieuwe aanvoerder serieus, met vier doelpunten achter elkaar.

Eindstand 29 – 22

 

Doelpunten: Dé (6), Stefan (6), Ronald (4), Fenna (2), Babette (2), Maaike (1), Sophie (1)