20102011 Zaal 2011/01/29 Avanti - Rust Roest 23-28
2011/01/29 Avanti - Rust Roest 23-28
Iris Westhoven
Cherrel Tonkes
Sharon vd Meer
60' Vrije Bal David Post
30' Afstand Rust Roest
29' Afstand Rust Roest
27' Afstand Maaike Hazenkamp
27' Afstand Dé Post
26' Afstand Rust Roest
25' Korte kans Dé Post
25' Strafworp Rust Roest
24' Afstand Rust Roest
23' Afstand Rust Roest
22' Afstand Colin vd Zanden
21' Afstand Rust Roest
20' Vrije Bal Ronald Struijk
17' Vrije Bal Ronald Struijk
17' Afstand Colin vd Zanden
15' Afstand Colin vd Zanden
13' Niet bekend Rust Roest
12' Strafworp Rust Roest
12' Strafworp Dé Post
10' Afstand Rust Roest
10' Afstand Kitty vd Ende
9' Afstand Ronald Struijk
9' Afstand Rust Roest
6' Afstand Rust Roest
5' Korte kans David Post
5' Afstand Rust Roest
4' Afstand Rust Roest
4' Afstand Colin vd Zanden
3' Vrije Bal Ronald Struijk
2' Afstand Rust Roest
1' Afstand Colin vd Zanden
1' Afstand Dé Post
58' Korte kans David Post
58' Afstand Rust Roest
56' Afstand Cherrel Tonkes
54' Strafworp Rust Roest
52' Afstand David Post
51' Afstand Dé Post
48' Doorloop Rust Roest
47' Afstand Rust Roest
46' Afstand Iris Westhoven
46' Afstand Rust Roest
45' Afstand Rust Roest
45' Afstand David Post
44' Afstand Rust Roest
43' Strafworp Rust Roest
41' Afstand Rust Roest
39' Afstand Rust Roest
39' Vrije Bal Rust Roest
36' Afstand Rust Roest
Cherrel Tonkes(1)

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd analyseerde aanvoeder Dé Post wedstrijd al goed. In de eerste helft was het niet nodig af te vangen aangezien nagenoeg alle eerste schoten gelijk al binnen vielen. In de tweede helft lukte dat niet meer.

Met name Colin van der Zanden en Ronald Struijk schieten in de beginfase uit alle posities raak. Een wervelende start van Avanti en na 10 minuten spelen staat er al een 7-5 voorsprong op het bord.

Ondanks het strakke verdedigen van de Rust Roest heren blijft Avanti scoren. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Rust Roest laat zich echter niet gek maken en blijft in de buurt. Om bij 8-8 zelfs even langszij te komen. Rust Roest krijgt aanvallend problemen en loopt een paar keer tegen de schotklok op. Avanti profiteert en loopt uit naar 12-8. Waarbij de 11-8 van Ronald Struijk een juweeltje is. Uit een vrije bal combinatie met David Post ziet hij zijn tegenstander voorbijvliegen en maakt de geboden kans beheerst af. Tot 3 minuten voor rust blijft het verschil 4 punten, echter daarna is het gedaan met de koopman. Rust Roest blijft vrolijk doorscoren. Met name de dames. Want waar de scores van Avanti met name bij de heren vandaan komen is het bij Rust Roest andersom, waar de dames uit alle standen raak schieten.

Pas in de 16e minuut in de tweede helft, wanneer Rust Roest al het 22e doelpunt aangetekend heeft is het David Post die eindelijk de korf voor Avanti weer vindt. Wel flink wat pech bij de Avantischoten want een aantal pogingen draaien uit de korf. Avanti komt de klap niet meer te boven. Rust Roest loopt uit naar 19-26 en de wedstrijd is gespeeld. Cherrel Tonkes komt de laatste 5 minuten nog in het veld voor Sharon van der Meer. Eindstand 23-28.  Het derde verlies op rij voor Avanti en de vijfde winst op rij voor Rust Roest.

Een wedstrijd, prima geleid door scheidsrechter van Loon, die we snel moeten vergeten. Volgende week naar Veo waar om boven de degradatielijn te blijven zeker punten gehaald moeten worden.

Doelpunten: Dé Post, David Post,Colin van der Zanden (5),  Ronald Struijk (4) , Maaike Hazenkamp, Iris Westhoven. Kitty vd Ende en Cherrel Tonkes.