20112012 Veld 2012/04/07 DSC -Avanti 12-24
2012/04/07 DSC -Avanti 12-24
Babette Heyblom
70' Tekst Einde
67' Afstand DSC(12 - 24)
66' Korte kans Ronald Struijk(11 - 24)
62' Tekst Sharon voor Maaike
61' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 23)
58' Afstand Dé Post(11 - 22)
57' Afstand Fenna van Leeuwen(11 - 21)
55' Afstand David Post(11 - 20)
54' Korte kans DSC(11 - 19)
53' Afstand Dé Post(10 - 19)
52' Afstand Ronald Struijk(10 - 18)
51' Strafworp Ronald Struijk(10 - 17)
47' Afstand Babette Heyblom(9 - 16)
47' Strafworp DSC(10 - 16)
46' Strafworp Ronald Struijk(9 - 15)
42' Afstand DSC(10 - 14)
41' Vrije Bal Ronald Struijk(9 - 14)
39' Vrije Bal DSC(9 - 13)
38' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 13)
37' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 12)
35' Tekst rust
34' Afstand DSC(8 - 11)
29' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 11)
25' Korte kans DSC(7 - 10)
24' Afstand Ronald Struijk(6 - 10)
23' Strafworp DSC(6 - 9)
22' Afstand Babette Heyblom(5 - 9)
21' Strafworp DSC(5 - 8)
19' Strafworp Ronald Struijk(4 - 8)
18' Strafworp DSC(4 - 7)
17' Strafworp DSC(3 - 7)
16' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 7)
14' Strafworp Ronald Struijk(2 - 6)
13' Afstand Ronald Struijk(2 - 5)
12' Strafworp Dé Post(2 - 4)
9' Vrije Bal Dé Post(2 - 3)
8' Vrije Bal DSC(2 - 2)
6' Strafworp DSC(1 - 2)
6' Afstand Kitty vd Ende(0 - 2)
5' Afstand Stefan Hogervorst(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Kitty vd Ende(1)

Na de teleurstelling in de zaalcompetitie tegen DSC, er werd kansloos met 25-13 verloren,  waren de rollen nu compleet omgedraaid. Avanti speelde een messcherpe wedstrijd en DSC kwam er totaal niet aan te pas. Het is duidelijk dat Avanti zonder de druk van de schotklok duidelijk beter tot zijn recht komt.

Aanvallend wordt er rustig naar een kans gezocht en van de sterke punten van de verschillende spelers gebruikt gemaakt. Daarbij worden er nauwelijks onnodige fouten gemaakt. Kortom voor DSC geen kans om in de wedstrijd te komen.

In de eerste helft weet DSC nog enigszins bij te blijven door strafworpen en vrije ballen. Na 2-2 loopt Avanti uit naar een 2-7 voorsprong en het krachtsverschil is enorm. Vooral het eerste aanvalsvak met Babette, Kitty, Dé en Stefan zetten een enorme druk waardoor DSC zich noodgedwongen moet laten terugzakken. Bij 7-11 vlak voor rust draaien er twee schoten van Avanti uit de korf en is het DSC dat op de valreep nog 8-11 aantekent.

Het blijkt een korte opleving van DSC. Avanti blijft lekker doorscoren en weinig fouten maken. Vooral Ronald is scherp in de tweede helft met maar liefst 5 scores. Bij de eindstand van 12-24 heeft hij er maar liefst 9 inliggen.

Een mooie opsteker voor Avanti, en goed voor het zelfvertrouwen. Maar we moeten scherp blijven want ook naaste achtervolger Oranje Wit pakte twee punten bij KVA.