20082009 Zaal 2008/11/15 SSS -Avanti 11-16
Mirjam vd Maarel-Duin
Kitty vd Ende
Fenna van Leeuwen
Laurens Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Mirjam vd Maarel-Duin
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Laurens Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Laurens Post(1)

Avanti wint de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. In Wageningen werd SSS met 11-16 verslagen na een belabberde eerste helft. Na een 8-5 achterstand bij rust kwam Avanti zeer goed uit de kleedkamers en scoorde direct twee doelpunten (8-7). SSS liep toch weer weg naar vier punten verschil (11-7) en toen waren er nog 22 minuten te spelen. In deze resterende tijd wist SSS niet meer te scoren en Avanti ging erop en erover. Van een 11-7 achterstand werd een duidelijke 11-16 overwinning gemaakt.

voorstellen

Avanti begon deze avond zeer gehavend aan de strijd. Laura van Leersum en David Post waren nog geschorst en afgelopen donderdag is Kirsten Post tijdens de training geblesseerd geraakt aan haar enkel. Dus werd het tweede (dat tegelijkertijd in Hardinxveld speelde) aardig leeggetrokken doordat Laurens Post en Mirjam Duin in de basis begonnen en Judith Molijn en Floris Kranenburg mee waren als reserve.

In een matig verlichte hal had Avanti in de beginfase moeite met het vinden van de korf, maar er lag ook een bepaalde wedstrijdspanning over de ploeg waardoor het allemaal wat slapjes overkwam. Aanvankelijk ging het scoreverloop gelijk op waarbij Avanti steeds het voortouw nam, maar na de 4-4 kwam Avanti bijna een kwartier niet meer tot scoren. SSS deed dit wel en liep weg naar 7-4. Na de 7-5 van Mariska Zuidervaart werd de ruststand 8-5. SSS had in deze eerste helft veel rebound in de aanval en kreeg alle gelegenheid om lange aanvallen op te zetten en veel te schieten.

In de tweede helft gooide Avanti het over een andere boeg. Er werd verdedigend veel meer druk gegeven en er was meer aandacht voor de stelende rebound. Zoals gezegd twee snelle doelpunten gaven weer de aansluiting. Maar SSS zag toch nog kans om naar een verschil van vier uit te lopen (11-7). Avanti had duidelijk meer kwaliteit in huis en had zich moeten schamen als er in Wageningen verloren was. Dit gebeurde niet want de ploeg van Steven Mijnsbergen hervond zichzelf en kwam eerst naast SSS en ging er vervolgens fors overheen. De wedstrijd werd mooi afgesloten met een "hoekie" (schot uit de hoek van het vak) van Ronald Struijk. Eindstand 11-16.

Doelpunten: Mariska Zuidervaart (4), Dé Post (3), Mirjam Duin (2), Ronald Struijk (2), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, Laurens Post en Fenna Teunissen.

Voor de foto's klik hier. Omdat de hoeveelheid licht in de Olympiasporthal niet al te best was, zijn de foto's nogal donker geworden. Bij het fotograferen van een binnensport is het altijd een lastige balans tussen geen bewogen foto's en geen donkere foto's. En bij sommige sporthallen is die balans moeilijk te vinden en de Olympia hal is er daar één van helaas.

Andere uitslagen:
Merwede - KOAG 14-15
Velocitas - ONDO 12-12
VIKO - Bolnes 7-9

Aanstaande zaterdag speelt Avanti 1 zijn eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is Viko uit Vianen. Aanvang: 18.50 uur.