20082009 Zaal 2009/01/10 Avanti - Merwede 19-13
2009/01/10 Avanti - Merwede 19-13
Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Dé Post(6)
Mariska Zuidervaart(5)
Ronald Struijk(4)
Colin vd Zanden(2)
David Post(1)
Fenna van Leeuwen(1)

Avanti behaalt een zeer belangrijke 19-13 overwinning op Merwede. De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft toen tweemaal de volle winst uit een aanval gepakt werd. Eerst op 2-2 was het de wederom veel scorende Dé Post die zijn ploeg op 4-2 bracht en op 6-4 was het Ronald Struijk die binnen de minuut tweemaal messcherp van afstand was waardoor de marge op vier kwam. Na een ruststand van 11-7 bleef Avanti aanvankelijk de marge op vier houden, maar toen Merwede vanaf 14-9 terugkwam tot 14-12 werd het even benauwd. Merwede is een ploeg met veel lengte bij de heren, maar ook met veel scorend vermogen. Het is de ploeg met de minste tegentreffers en na Avanti is het de meest scorende ploeg in deze klasse. Avanti had een mindere fase, er was minder scherpte en er werd minder georganiseerd gespeeld. Dankzij een zelfverdiende strafworp van Mariska Zuidervaart kreeg de ploeg weer even lucht. En toen Colin van der Zanden op 15-13 het vizier op scherp had en de stand op 17-13 bracht was de wedstrijd gespeeld. Ronald Struijk sloot de wedstrijd mooi af met twee fraaie treffers. Eindstand 19-13.

Doelpunten: Dé Post (6), Mariska Zuidervaart (5), Ronald Struijk (4), Colin van der Zanden (2), David Post en Fenna Teunissen.