20082009 Zaal 2009/02/07 Avanti - KOAG 30-12
2009/02/07 Avanti - KOAG 30-12
Mariska Zuidervaart
Kirsten Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Kitty vd Ende(1)

Avanti heeft deze wedstrijd vernietigend uitgehaald. Koploper KOAG had dit zaalseizoen nog niet verloren, maar kreeg een briljant lesje korfbal van het team van Steven Mijnsbergen. Binnen tien minuten stond Avanti al op een 8-0 voorsprong en de gasten uit Krimpen wisten niet wat ze overkwam. De blauw-witte trein denderde door tot een 13-2 ruststand. KOAG had op dat moment maar twee vrije ballen weten te scoren.

Wie dacht dat Avanti het na de rust wel zou geloven, had het bij het verkeerde eind. Het publiek kreeg een geweldige wedstrijd voorgeschoteld en op de tribune was het ook één groot feest: de wave werd meerdere keren ingezet. Riep het publiek eerst om de twintig, later werd de wens bijgesteld naar dertig. KOAG ging in de aanval zelfs tijdrekken om die vernedering niet te moeten ondergaan, maar Avanti was niet te stoppen. Het was Colin van der Zanden die in de laatste minuut inderdaad de dertig binnen schoot. Het publiek en het eerste zelf gingen helemaal uit hun dak. Wat een ambiance en wat een wedstrijd. De koploper met 30-12 van het veld schieten is een historische prestatie.

Na afloop zei Colin van der Zanden: "zie je die grijns op mijn gezicht?, die gaat er voorlopig niet meer af". De strijd om het kampioenschap ligt nu weer helemaal open. De komende twee weken wordt er niet gespeeld, maar over drie weken staat de confrontatie ONDO tegen KOAG in de Westlandhal op het programma. Avanti en ONDO zijn KOAG nu op één punt genaderd met nog drie wedstrijden te spelen. Avanti heeft het zelf niet meer in de hand, maar zal zeer geinteresseerd de uitslag van de wedstrijd in 's Gravenzande volgen.

Doelpunten: Ronald Struijk (7), David Post (5), Dé Post (5), Colin van der Zanden (5), Fenna Teunissen (3), Kirsten Post (2), Mariska Zuidervaart (2) en Kitty van der Ende.