20082009 Zaal 2009/02/28 Bolnes -Avanti 9-16
2009/02/28 Bolnes -Avanti 9-16
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart

De ruime uitslag doet anders vermoeden, maar Avanti speelde geen beste wedstrijd in sporthal De Beverbol. In de sporthal zelf was weinig te merken van de brand die er deze week was geweest in het aanpalende sportcafé. Of je moet zeggen dat Avanti niet vooruit te branden was en dat Bolnes Avanti het vuur na aan de schenen legde. Met name in de eerste helft leken de schoten nergens op en gingen de ploegen met een 6-6 stand rusten. Na de rust kwam Avanti langzaam aan weer in het oude ritme en werd Bolnes met 3-10 alsnog weggeschoten. Eindstand 9-16. Later op de avond versloeg ONDO koploper KOAG met 13-12 en nu staan Avanti en ONDO op de eerste plaats met nog twee wedstrijden te spelen.

De twee vrije speelweekeinden hebben de ploeg van Steven Mijnsbergen geen goed gedaan. Het ritme en de aanvalspatronen liepen opeens niet meer zo soepel en ook de zuiverheid van de schoten was, met name in de eerste helft, ver te zoeken. Avanti speelde deze middag met Laura van Leersum op de plaats van de geschorste Kirsten Post.

Avanti kwam op voorsprong door een afstandsschot van Mariska Zuidervaart, maar het was ook Mariska die vervolgens een kans van 2.5 meter miste en dat gebeurt anders nooit. In de aansluitende tegenaanval werd het direct gelijk. Na de 1-2 van aanvoerder Dé Post en de 2-2 was het de eerste aanval die de eerste twee puntenmarge pakte. Via Ronald Struijk en een omdraaibal van David Post werd het 2-4. Deze marge werd tot halverwege de eerste helft vastgehouden. Het publiek kreeg vervolgens een kwartier lang twee machteloze aanvalsvakken te zien. Het vak van Bolnes kon geen potten breken omdat Avanti zeer goed stond te verdedigen aangevoerd door David Post die bal na bal onderschepte. De Avanti-aanval had wel de kansen maar niet de precisie en zo kabbelde de wedstrijd voort, totdat Bolnes vlak voor rust even de geest kreeg en alsnog op 6-6 kwam.

In de tweede helft was het weer de eerste aanval die de marge op twee doelpunten bracht. Zuivere schoten van Ronald Struijk en David Post (mooie wegtrekbal) resulteerden in 6-8. Het verschil bleef op twee tot aan de 8-10 en toen was het ook het andere aanvalsvak dat weer ging scoren en daarmee de voorsprong verder uitbouwde. De pijp was leeg bij de thuisploeg en Avanti kon vrij eenvoudig de wedstrijd uitschieten. Eindstand 9-16.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Dé Post (3), Mariska Zuidervaart (3), David Post (2), Fenna Teunissen (2) en Colin van der Zanden (2)