Avanti Statistiek

20082009 Zaal 2009/03/21 Avanti - Ondo 16-14
2009/03/21 Avanti - Ondo 16-14
Colin vd Zanden
Mariska Zuidervaart
David Post
Ronald Struijk
Fenna van Leeuwen
Dé Post
Kirsten Post
Kitty vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Kirsten Post
Scores:
Colin vd Zanden(4)
Mariska Zuidervaart(4)
David Post(2)
Ronald Struijk(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Dé Post(1)
Kirsten Post(1)

Campione, olé, olé, campione, olé, olé.  Avanti is kampioen. Een onvoorstelbaar knappe prestatie en wat was het druk in de WION hal. Met zo'n 700 toeschouwers (waarvan de helft van Avanti) was het een sfeertje om van te smullen. Het Avanti-legioen was in grote getalen aanwezig om hun helden naar het kampioenschap te schreeuwen.

Het was echt genieten deze zaterdag. De wedstrijd was eigenlijk al 's nachts begonnen, toen een aantal Avantianen het ONDO-clubhuis in wit plastic hadden ingepakt met een blauwe strik en een aantal blauwe leuzen. Eén daarvan was 1-0 en dat was ook zo. Kunstenaar Christo is beroemd geworden om het inpakken, maar het Avanti-legioen kan er ook wat van. De toon was gezet en het zou een memorabele dag in de geschiedenis van Avanti worden.

Vooraf waren er wat twijfels over de lokatie van deze beslissingswedstrijd, want was die hal niet wat klein voor zoveel supporters. Toegegeven de hal was niet groot, maar het publiek zat bovenop het veld. De ONDO supporters waren op de eerste ring ingedeeld en het blauw-witte Avanti legioen was beneden ingedeeld. En hoe goed pakte dit uit. Er ontstond een geweldige Engelse sfeer, met het Avanti-legioen direct aan het veld. En wat was het druk, vele ouders met hun kinderen, oud Avantianen, oud-trainers, het BWD-legioen dat weer ouderwets op dreef was. Dan ben je weer supertrots dat je Avantiaan bent. Wat een opkomst en bovenal wat een sfeer.

En hoe terecht was de uitslag. Avanti heeft alleen in de eerste helft even achtergestaan, maar met de rust was het verschil twee doelpunten (8-6) in het voordeel van Avanti. Na de rust bouwde Avanti de voorsprong zelfs uit naar vier. Dankzij aanvoerder Barry Schep van ONDO bleef het tot het einde spannend, maar Avanti won verdiend met 16-14 en speelt volgend seizoen in de Overgangsklasse.

In de eerste helft kwam Avanti nog wel achter met 0-2, maar de ploeg van Steven Mijnsbergen herstelde zich snel. Via Colin van der Zanden, Fenna Teunissen, Ronald Struijk en Mariska Zuidervaart werd het 4-2. ONDO kwam toch weer langszij 4-5. Avanti leed in deze fase een paar maal balverlies in de aanval en ONDO profiteerde hiervan. Over het geheel genomen was de kampioenswedstrijd geen geniale wedstrijd, maar de spanning maakte veel goed. Waar ONDO vooral afhankelijk is van het scorende vermogen van Barry Schep en Art van de Velde, zijn het bij Avanti alle spelers die kunnen scoren. Het was dat Ronald Struijk deze dag veel pech had met schoten die net uit de korf draaide anders was de wedstrijd veel eerder beslist geweest. Nu ging het scoreverloop gelijk op tot 6-6 en sloeg Avanti voor de rust weer een gaatje van twee doelpunten via Mariska Zuidervaart en Ronald Struijk. Ruststand 8-6.

Na de rust scoorde Fenna Teunissen gelijk 9-6 en dat gaf Avanti ruimte. En toen Colin van der Zanden en Dé Post de 11 en 12-8 maakte, had Avanti de eerste vierpunten marge te pakken. Het meest briljante doelpunt van de avond kwam vervolgens op naam van David Post. Na een weergaloze onderscheppingsactie van Ronald Struijk werd David vrijgespeeld onder de korf en hij maakte de 13-8. ONDO ging toen wisselen en bracht een reboundheer in het vak bij Barry Schep en een extra aanvallende heer naast Art van de Velde. De wissels hadden even impact want ONDO kwam terug tot 13-11. Maar het was routinier Mariska Zuidervaart die er deze dag toch weer stond. Op de cruciale momenten ijskoud blijven en in de heksenketel koelbloedig strafworpen scoren. De 14-11 was een belangrijk doelpunt van haar. Avanti hield de marge op twee en won zeer verdiend met 16-14.

Na het laatste fluitsignaal ontplofte de WION-hal. Het Avanti-publiek stormde het veld in en er ontstond een fantastisch feestje. Aanvoerder Dé Post ging voorop in de polonaise, waar het publiek maar al te graag bij aansloot. Wat een historisch moment! Dit was super genieten.

De selectie werd in het zonnetje gezet door voorzitter Pieter Pijper die ook mega trots was dat met het beleid dat Avanti voorstaat het vlaggenschip na zoveel jaar kampioen is geworden en nu promoveert naar de Overgangsklasse. De hand van coach Steven Mijnsbergen is duidelijk merkbaar, Avanti heeft in jaren niet zo makkelijk kunnen scoren en dat is mede zijn verdienste. De promotie naar de Overgangsklasse betekent dat bij Avanti volgend jaar de schotklok zijn intrede doet! De selectie ging later al feestend in de bus terug naar Pijnacker waar het feest nog vrolijk doorging.

Doelpunten: Colin van der Zanden (4), Mariska Zuidervaart (4), David Post (2), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2), Dé Post en Kirsten Post.

De felicitaties voor de Avanti-selectie, de trainersstaf en de begeleiding. Een fantastisch zaalseizoen is afgesloten met een zeer verdiend kampioenschap. Echt Super!  

Voor de foto's klik hier.

Link van de video-impressie van Henk Zwennes:
http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=484885