Avanti Statistiek

20072008 Veld 2008/05/24 SDO -Avanti 11-7
2008/05/24 SDO -Avanti 11-7
Dé Post
Kitty vd Ende
Fenna van Leeuwen
Kirsten Post
David Post
Floris Kranenburg
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Scores:
Dé Post(4)
Kitty vd Ende(1)
Fenna van Leeuwen(1)
Kirsten Post(1)

Avanti kwam in de wedstrijd tegen SDO(K) overduidelijk schotkracht tekort. SDO begon zeer sterk aan de wedstrijd en stond na tien minuten op een 5-1 voorsprong. Avanti werd een aantal malen behoorlijk gefopt onder de korf. Met de rust was de schade enigszins hersteld (7-5). Maar de eerste aanval van Avanti kwam deze middag maar moeizaam tot scoren. In de tweede helft kon SDO de korf ook nauwelijks vinden zodat het een zeer doelpuntarme tweede helft werd. Eindstand 11-7.

David en Kitty

Avanti moet het voorlopig stellen zonder Mathijs Kranenburg. Een MRI scan heeft het eerdere vermoeden bevestigd: zijn voorste kruisband is gescheurd maar ook zijn mediale band is (in)gescheurd. Nadat hij enkele jaren geleden de voorste kruisband van zijn linkerknie had gescheurd, is het nu de kruisband van zijn rechterknie. Dubbele pech voor de Avanti-schutter. Een operatie kan pas gepland worden als het overtollige vocht uit zijn knie is verdwenen. Begin juni heeft Mathijs weer een afspraak in het ziekenhuis. We wensen Mathijs heel erg veel succes bij de operatie en de herstelperiode die daarna volgt.

In de wedstrijd tegen SDO speelde A1 junior Floris Kranenburg op de plaats van broer Mathijs. Er was gekozen om het tweede in volle sterkte de wedstrijd tegen Excelsior 2 te laten spelen omdat het tweede nog niet definitief veilig was. De competitie voor Avanti 1 was al gespeeld. Een kampioenschap en degradatie behoren niet meer tot de mogelijkheden. 

Bij SDO(K) stond, de vorige week bij OVVO ontslagen trainster, Marian Teeuwen langs de kant als coach. SDO heeft na een zwakke opening van het seizoen een zeer opmerkelijke opmars doorgemaakt wat heeft geresulteerd in een kampioenschap in de zaal. En na de zaal was de ploeg uit Kamerik nog ongeslagen. De opmars van SDO kwam mede tot stand door het inzetten van coach den Blanken, jawel de vader van Ingmar die bij Avanti in het tweede speelt.

SDO opende de wedstrijd zeer sterk. Gelijk in de eerste aanval werd al gescoord met een leep balletje bij de korf. Niet snel daarna gevolgd door een benutte srafworp (2-0). Via een schot van afstand werd het 3-0. Het was Dé Post die het eerste Avanti-doelpunt scoorde uit een door Kitty van der Ende verdiende strafworp. SDO liet zich niet van de wijs brengen en de "sluipmoordenaar" aan de kant van SDO scoorde tweemaal een balletje onder de korf waardoor Avanti tegen een 5-1 achterstand aankeek. Langzaamaan kroop Avanti dichterbij. Allereerst via afstandsschoten van Fenna Teunissen en Kitty van der Ende en na de 7-3 was het aanvoerder Dé Post die tweemaal trefzeker van afstand was. Ruststand 7-5.

Deze middag zat de eerste aanval van Avanti niet lekker in de wedstrijd: de combinaties liepen niet goed en een aantal spelers ontbrak het aan voldoende arbeid om het spel wel vloeiend te laten lopen. De frustraties werden bij tijd en wijle afgereageerd op de scheidsrechter. Nu floot de beste man deze middag ook geen geweldige wedstrijd en zag hij veel overtredingen rond de korf over het hoofd, maar Avanti miste het vernuft om dit te omzeilen. Er werd veel te weinig op het schot gespeeld. Na de 8-5 was het Kirsten Post die het eerste en enige doelpunt van de eerste aanval liet aantekenen. Toen Dé Post van afstand de 8-7 maakte gloorde er even hoop, maar een makkelijk gegeven strafworp aan de andere kant betekende de 9-7. SDO maakte daarna de wedstrijd af. Eindstand 11-7.

Doelpunten: Dé Post (4), Kitty van der Ende, Kirsten Post en Fenna Teunissen.

Voor de foto's klik hier.

Andere uitslagen:
VEO - Tempo 16-12
ONDO(G) - All Ready 12-11
De Vinken - Fortissimo 9-8

In twee weken tijd heeft Tempo de kansen op een kampioenschap enorm vergooid. Het verlies tegen VEO heeft desastreuze gevolgen. VEO en ONDO zullen deze kans met beide handen aangrijpen. De eerste degradant is bekend: door het verlies bij De Vinken zal Fortissimo komend seizoen in de tweede klasse gaan uitkomen. De Vinken en All Ready zullen gaan strijden om de zevende plaats (promotie/degradatiewedstrijd tegen een nummer twee uit de tweede klasse).

Stand Klasse 1F:

1. VEO 1 12  19  198 152 
2.  ONDO(G) 1  12 19 158 120
3.  Tempo 1  12  18  189 124 
4.  SDO(K) 1 12  14  149  130 
5. Avanti 1  12  12  162  139 
6.  De Vinken 1 12   7  122  190
7.  All Ready 1 12   6 119 188
8.  Fortissimo 1 12  1 103 157

Programma 31 mei:
VEO - ONDO(G)
All Ready - Avanti
SDO(K) - De Vinken
Tempo - Fortissimo

Avanti speelt volgende week in Zierikzee op gras (!) tegen All Ready. Ondanks het feit dat Avanti zelf veilig is zal de ploeg er alles aan doen om de punten mee terug te nemen naar Pijnacker en daarmee de sportieve plicht te vervullen.

In Voorburg staat de kraker VEO-ONDO(G) op het programma. Beide ploegen staan op de eerste plaats. De winnaar heeft dan de beste kans om de week erna kampioen te worden.