20212022 Veld 2021/09/25 SKF -Avanti| Post Makelaardij 12-20
2021/09/25 SKF -Avanti| Post Makelaardij 12-20
Arie Vingerling
Angelo van der Hout
Yona Peper
Floor Munnik
58' Afstand SKF(12 - 20)
51' Tekst Angelo van der Hout komt in het veld voor Stefan Hogervorst
51' Tekst Yona Peper komt in het veld voor Nikki van Trigt
51' Doorloop SKF(10 - 19)
51' Afstand ( 1e doelpunt voor Avanti )Tim van Dorp(10 - 20)
51' Strafworp SKF(11 - 20)
48' Afstand (3e doelpunt)Mirthe van Staalduinen(8 - 17)
48' Afstand SKF(9 - 17)
48' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Arie Vingerling
48' Afstand Stefan Hogervorst(9 - 18)
48' Afstand (5e doelpunt)Tom Snaphaan(9 - 19)
43' Afstand SKF(8 - 16)
33' Doorloop SKF(7 - 16)
26' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(6 - 16)
25' Afstand (2e doelpunt)Mirthe van Staalduinen(6 - 15)
23' Afstand (4e doelpunt)Tom Snaphaan(6 - 14)
22' Doorloop SKF(6 - 13)
21' Afstand SKF(5 - 13)
19' Afstand (4e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(4 - 13)
18' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(4 - 12)
17' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(4 - 11)
15' Afstand (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(4 - 10)
15' Doorloop Mirthe van Staalduinen(4 - 9)
14' Korte kans SKF(4 - 8)
13' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(3 - 8)
12' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(3 - 7)
11' Doorloop (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(3 - 6)
10' Afstand SKF(3 - 5)
8' Afstand Tom Snaphaan(2 - 5)
8' Afstand Merijn Sevenhuysen(2 - 4)
6' Strafworp SKF(2 - 3)
5' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(1 - 3)
4' Vrije Bal Nikki van Trigt(1 - 2)
3' Korte kans SKF(1 - 1)
3' Vrije Bal Judith Goedendorp(0 - 1)
Tim van Dorp(1)

Avanti | Post Makelaardij boekte in Veenendaal een ruime overwinning op hekkensluiter SKF. Op een zonnig sportpark De Groene Velden legde de ploeg van Henk Jan Post (Tom Kalkman was ziek) de basis voor de zege met een sterke eerste helft (ruststand 6-16). In het tweede bedrijf kon SKF nog iets dichterbij komen omdat de Pijnackerse doelpuntenproductie stilviel, maar de zege kwam nooit in gevaar. Eindstand: 12-20 (of was het toch 11-21?).

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateerde van 28 september 2019, bijna exact twee jaar geleden. Toen wist de geel-blauwe formatie Avanti in Veenendaal op 15-15 te houden nadat de ploeg uit Pijnacker in de laatste seconde een strafworp mistte. Alle reden dus om het deze keer niet zo spannend te maken. Het vlaggenschip kon rekenen op de steun van veel meegereisde Avantianen en dankzij het prachtige weer waren de randvoorwaarden geschetst voor een mooie korfbalmiddag.

Avanti begon met Mirthe, Judith, Arie en Merijn in de eerste aanval en Floor, Nikki, Tom en Stefan in het verdedigingsvak (de rollen waren dus omgedraaid ten opzichte van vorige week). Al snel was duidelijk dat beide vakken zowel aanvallend als verdedigend een reboundoverwicht hadden. Avanti verdedigde net als in de wedstrijd tegen Dalto zeer scherp, waardoor SKF meestal slechts tot een enkel schot per aanval kwam. Aan de andere kant konden de Pijnackerse schutters naar hartelust de trekker overhalen, mede door het harde werken van Stefan en Arie onder de korf.

Judith opende de score met een vrije bal.

Judith en Nikki wezen hun teamgenoten de weg met twee zuivere vrije ballen. Nikki schoot achter de korf direct nog een keer raak, waardoor Avanti met 1-3 al snel een marge van twee punten te pakken had. Die voorsprong hield de ploeg vast tot 3-5, waarna de Pijnackerse formatie (ingeleid door een prachtige doorloop van Merijn) snel uitliep naar 4-12 en uiteindelijk 6-16 bij rust. Avanti scoorde daarbij over meerdere schijven, was vlijmscherp in de afronding en had voor de zestien treffers in de eerste helft geen enkele strafworp nodig.

Merijn was beide tegenstanders te snel af met deze prachtige onehander.

Na de pauze stokte de Pijnackerse doelpuntenproductie. In de eerste 15 minuten van de tweede helft wist alleen SKF éénmaal te scoren. In het vervolg kon Avanti de ploeg uit Veenendaal vrij gemakkelijk op een afstand van tien doelpunten houden. Via Mirthe, Stefan, Tom en de ingevallen Tim (zijn eerste treffer in Avanti 1) bleef deze marge tot 10-20 behouden. In de slotfase scoorde de ploeg uit Veenendaal nog tweemaal, waarmee het de eindstand op 12-20 bepaalde. De scheidsrechters hadden blijkbaar anders geteld dan het Avantipubliek, de verslaggevers en de staf (wellicht was het arbitrale duo in de war door het slecht functionerende scorebord in Veenendaal) en legden op het scoreformulier de uitslag vast op 11-21.

Tim van Dorp scoorde na een botsing met de paal bij het 2e zijn eerste goal voor Avanti 1.

Avanti | Post Makelaardij heeft tegen de twee puntloze hekkensluiters (Swift en SKF) laten zien dat het Pijnackerse vlaggenschip duidelijk op een hoger niveau acteert dan de degradatiekandidaten in de poule. Volgende week mag het team van Henk Jan en Tom zich bewijzen tegen ‘oude bekende’ DSC. Wellicht kan de blauw-witte formatie bij een overwinning op de ploeg uit Eindhoven bovenin gaan meedraaien in de Hoofdklasse B.

Doelpunten: Tom Snaphaan (5), Merijn Sevenhuysen (4), Nikki van Trigt (3), Mirthe van Staalduinen (3), Judith Goedendorp (3), Stefan Hogervorst (1), Tim van Dorp (1)

Overige uitslagen:
Groen Geel / IJskoud de Beste – Dalto / Klaverblad Verzekeringen 21-19 (dinsdag)
Swift (M) – Fiks  14 – 24
Dalto / Klaverblad Verzekeringen –  Sporting Delta 32-18
DSC – Groen Geel / IJskoud de Beste 15 – 15