20212022 Zaal 2022/02/19 Pernix -Avanti| Post Makelaardij 22-30
2022/02/19 Pernix -Avanti| Post Makelaardij 22-30
Merijn Sevenhuysen
Merel Knetemann
Tim van Dorp
Tom Snaphaan
49' Afstand Pernix(22 - 30)
47' Strafworp Pernix(21 - 30)
47' Afstand (4e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(20 - 30)
46' Strafworp Pernix(20 - 29)
44' Afstand (3e doelpunt)Merel Knetemann(19 - 29)
42' Afstand (2e doelpunt)Merel Knetemann(19 - 28)
41' Afstand Pernix(19 - 27)
41' Doorloop (6e doelpunt)Floor Munnik(18 - 27)
40' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(18 - 26)
39' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 25)
39' Korte kans (5e doelpunt)Floor Munnik(18 - 24)
38' Afstand (3e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(18 - 23)
38' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 22)
37' Afstand Merel Knetemann(18 - 21)
34' Afstand Pernix(18 - 20)
34' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(17 - 20)
32' Strafworp Tim van Dorp(17 - 19)
31' Afstand Pernix(17 - 18)
29' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Jordi van Zuidam
29' Afstand Pernix(16 - 18)
28' Afstand Pernix(15 - 18)
24' Strafworp Pernix(14 - 18)
23' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(13 - 18)
23' Vrije Bal Pernix(13 - 17)
23' Afstand (4e doelpunt)Floor Munnik(12 - 17)
22' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 16)
22' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 15)
21' Afstand Pernix(12 - 14)
21' Doorloop Pernix(11 - 14)
20' Afstand Pernix(10 - 14)
18' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 14)
18' Strafworp Pernix(9 - 13)
18' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(8 - 13)
17' Afstand Pernix(8 - 12)
17' Afstand Pernix(7 - 12)
17' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(6 - 12)
16' Afstand (3e doelpunt)Floor Munnik(6 - 11)
16' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 10)
15' Doorloop Pernix(6 - 9)
15' Strafworp (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(5 - 9)
13' Afstand (2e doelpunt)Floor Munnik(5 - 8)
13' Afstand Nikki van Trigt(5 - 7)
12' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 6)
11' Vrije Bal Pernix(5 - 5)
11' Afstand Merijn Sevenhuysen(4 - 5)
10' Afstand Pernix(4 - 4)
10' Strafworp Jordi van Zuidam(3 - 4)
10' Afstand Pernix(3 - 3)
6' Afstand Judith Goedendorp(2 - 4)
6' Afstand Pernix(2 - 3)
6' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 2)
4' Afstand Pernix(1 - 1)
2' Afstand Floor Munnik(0 - 1)
Tim van Dorp(1)

De laatste keer dat Avanti en Pernix het tegen elkaar opnamen is al weer 15 jaar geleden. Toen nog in de Overgangsklasse. Nu dus voor het eerst in de Hoofdklasse en een weerzien met wat oude bekenden.  Als eerste natuurlijk de trainer van Pernix, Rick Nell die ook al wat meters voor Avanti gemaakt heeft. En verder natuurlijk Vincent van Beek. Op het veld nog acterend in het 3e , maar gelukkig maakt hij in de zaal weer zijn opwachting in de hoofdmacht van Pernix. En wat mooi om te zien dat het goed met hem gaat. Voor de liefhebbers, kijk nog even het interview dat Alwin voor AvantiTV met Vincent had terug. Zie onderaan dit bericht.  Ook de 200e wedstrijd voor onze Jordi en wederom een basisplek voor Merel vandaag.

Dan nog over de wedstrijd. Een prima overwinning voor Avanti | Post Makelaardij in een rommelige en warrige wedstrijd. Veel spelonderbrekingen en kaarten, twee gele en een groene.   Scheidsrechters Kloosterman en Meijer hebben de grootste moeite de wedstrijd in de hand te houden.  Door alle onderbrekingen is de wedstrijd ook niet erg leuk om te kijken.

Zowel in de eerste helft als in de tweede helft maakt Avanti een belangrijke run van een groot aantal doelpunten achter elkaar om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het verschil in klasse wordt gemaakt van de 5-5 naar de 5-9 en in de tweede helft van 18-20 naar 18-27. In de slotfase komt Tim van Dorp nog in het veld voor Jordi, die er geblesseerd uit moet. De wedstrijd eindigt in een 22-30 stand en we zien bij tijd en wijle een aanvallend sterk en effectief Avanti.   Met name Floor en Jordi staan op scherp ( zie statistieken verderop).

Over drie weken pas weer de volgende wedstrijd voor de ploeg van Tom en Henk Jan. wederom tegen Pernix in de Viergang. En zoals het er nu uitziet eindelijk dan weer een volle en gezellige Viergang.

Doelpunten: Floor Munnik (6), Jordi van Zuidam (5), Judith Goedendorp (4), Stefan Hogervorst (4), Merijn Sevenhuysen (4), Merel Knetemann (3), Nikki van Trigt (3) en Tim van Dorp.