20212022 Zaal 2022/03/19 Avanti| Post Makelaardij - DeetosSnel 18-17
2022/03/19 Avanti| Post Makelaardij - DeetosSnel 18-17
Jitte Janssen
Floor Munnik
Tim van Dorp
Mirthe van Staalduinen
48' Afstand DeetosSnel(18 - 17)
48' Doorloop (4e doelpunt)Tom Snaphaan(18 - 16)
47' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(17 - 16)
44' Korte kans DeetosSnel(16 - 16)
43' Afstand (2e doelpunt)Merijn Sevenhuysen(16 - 15)
41' Afstand (2e doelpunt)Tom Snaphaan(15 - 15)
39' Afstand Tom Snaphaan(14 - 15)
38' Afstand Jitte Janssen(13 - 15)
38' Afstand DeetosSnel(12 - 15)
38' Korte kans (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(12 - 14)
37' Afstand DeetosSnel(11 - 14)
37' Tekst Tom Snaphaan komt in het veld voor Jordi van Zuidam
36' Vrije Bal DeetosSnel(11 - 13)
36' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Tom Snaphaan
35' Afstand (3e doelpunt)Judith Goedendorp(11 - 12)
33' Strafworp DeetosSnel(10 - 12)
32' Tekst Floor Munnik komt in het veld voor Manon Ballings
31' Afstand DeetosSnel(10 - 11)
29' Korte kans DeetosSnel(10 - 10)
28' Afstand DeetosSnel(10 - 9)
28' Doorloop (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(10 - 8)
27' Afstand Stefan Hogervorst(9 - 8)
26' Afstand DeetosSnel(8 - 8)
25' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(8 - 7)
25' Tekst Jitte Janssen komt in het veld voor Mirthe van Staalduinen
15' Korte kans DeetosSnel(7 - 7)
15' Doorloop (2e doelpunt)Nikki van Trigt(7 - 6)
13' Korte kans DeetosSnel(6 - 6)
13' Afstand DeetosSnel(6 - 5)
11' Afstand Manon Ballings(6 - 4)
10' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 4)
10' Afstand DeetosSnel(4 - 4)
9' Strafworp Judith Goedendorp(4 - 3)
7' Strafworp DeetosSnel(3 - 3)
7' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 2)
5' Afstand (50e doelpunt dit seizoen)Merijn Sevenhuysen(2 - 2)
4' Strafworp DeetosSnel(1 - 2)
3' Vrije Bal Nikki van Trigt(1 - 1)
1' Afstand DeetosSnel(0 - 1)
Jitte Janssen(1)

Na een geweldig gevecht met DeetosSnel heeft Avanti | Postmakelaardij zich verzekerd van de tweede plaats in Hoofdklasse AA en een plek in de Kruisfinales. Grote man is in de slotfase Tom Snaphaan die met een treffer van afstand en een prachtige doorloop de 18-17 overwinning uit het vuur sleept.

Oud trainer Niels van der Steuijt naast Alwin in het commentaarhok

Avanti start met Manon, Nikki, Jordi en Stephan voor de korf en Merijn, Judith, Mirthe en Tom in de verdediging. Mirthe is er voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer bij na en blessure. en speelde een week eerder al in 2 mee. Stefan Hogervorst speelt zijn 279e wedstrijd in Avanti 1 en evenaart daarmee David Post.

Mirthe na lang blessureleed ook weer van de partij

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen hebben veel moeite om tot scoren te komen. Bij DeetosSnel is het Joost Hofman die onder de korf heerst. Zijn teamgenoten maken daar echter geen gebruik van. Een schotpercentage van 9% in de eerste helft voor DeetosSnel is dan ook dramatisch. Aan Avantikant is het niet veel beter. Vooral het eerste verdedigingsvak laat het afweten. Alleen Merijn (met zijn 50e dit seizoen) en Manon weten de korf in de eerste helft te vinden en dat is natuurlijk veel te mager. Na 15 minuten is de ruststand van 7-7 al bereikt. Er wordt daarna maar liefst 10 minuten niet meer gescoord. Uitzonderlijk.

Na rust komt Jitte in het veld voor Mirthe. Judith zet Avanti al snel weer op voorsprong en twee treffers van Stefan betekenen 10-8. Voor de eerste keer is er een ploeg twee doelpunten los. Dan volgen de slechtste 5 minuten van de wedstrijd voor Avanti en lijkt alles te worden weggegeven. Maar liefst 4 treffers op rij voor DeetosSnel en de rollen zijn omgedraaid. 10-12. Na de 11-12 van Judith grijpen Avanti coaches Tom en Henk Jan in. Tim van Dorp komt in het veld voor Jordi, die kampt met een lichte liesblessure en Tom verkast naar het andere vak. Dit blijkt een gouden greep.

DeetosSnel komt nog wel met 11-14 voor maar daarna trekt Avanti de wedstrijd langzaam naar zich toe. Stefan, Jitte, 2x Tom en Merijn zetten Avanti weer op voorspong, 16-15. Maar het mooiste moet dan nog komen. Met een fraai afstandschot vanaf de zijlijn ( zijn favoriete stek ) en een doorloop sleept Tom Snaphaan de wedstrijd voor Avanti uit het vuur. De eindstand wordt 18-17. Vier treffers voor Tom in de laatste 10 minuten van de tweede helft terwijl er in de laatste 10 minuten van de eerste helft helemaal niet gescoord wordt.

Inmiddels beginnen de contouren van de kruifinales langzaam duidelijk te worden. Avanti gaat ( bijna zeker ) spelen tegen TOP (A) . De tegenstander van DSC is nog niet bekend. Dit gaat nog tussen AW/DTV en Fiks. Aan de andere kant van het schema zijn het Mid-Fryslân | Jansma Burdaard en GKV | Enomics die doorgaan in poule BB. In 'poule des doods' BA is er nog van alles mogelijk. Verrassend genoeg is Nieuwerkerk uitgeschakeld en strijden HKC, Unitas Perspectief en Wageningen nog om de eerste twee plaatsen.

Schrijf maar alvast in de agenda, zaterdag 2 april in de Viergang tegen TOP (A). En 29 maart de uitwedstrijd in Arnemuiden.