20222023 Veld 2022/10/15 Avanti - HKC 15-20
Nikki van Trigt
Ruben Louwerse
Floor Munnik
Lars Molijn
60' Afstand HKC(15 - 20)
59' Afstand (5e doelpunt)Nathan Tuinder(15 - 19)
58' Strafworp (5e doelpunt)Merel Knetemann(14 - 19)
55' Afstand HKC(13 - 19)
53' Strafworp HKC(13 - 18)
50' Afstand HKC(13 - 17)
47' Afstand (4e doelpunt)Nathan Tuinder(13 - 16)
47' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Lars Molijn
47' Afstand HKC(12 - 16)
45' Strafworp (3e doelpunt)Vincent van Beek(12 - 15)
43' Tekst Lars Molijn komt in het veld voor Ruben Louwerse
43' Afstand HKC(11 - 15)
42' Afstand (3e doelpunt)Nathan Tuinder(11 - 14)
39' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Lars Molijn
39' Doorloop HKC(10 - 14)
38' Afstand HKC(10 - 13)
38' Doorloop (2e doelpunt)Nathan Tuinder(10 - 12)
37' Afstand HKC(9 - 12)
34' Afstand Judith Goedendorp(9 - 11)
33' Afstand (2e doelpunt)Vincent van Beek(8 - 11)
32' Strafworp HKC(7 - 11)
30' Afstand (4e doelpunt)Merel Knetemann(7 - 10)
30' Afstand HKC(6 - 10)
27' Afstand HKC(6 - 9)
26' Afstand (3e doelpunt)Merel Knetemann(6 - 8)
26' Afstand HKC(5 - 8)
23' Strafworp HKC(5 - 7)
22' Strafworp HKC(5 - 6)
20' Afstand HKC(5 - 5)
19' Afstand HKC(5 - 4)
18' Strafworp Vincent van Beek(5 - 3)
14' Afstand HKC(4 - 3)
12' Korte kans (2e doelpunt)Merel Knetemann(4 - 2)
9' Doorloop Merel Knetemann(3 - 2)
8' Afstand Tim van Dorp(2 - 2)
8' Strafworp HKC(1 - 2)
6' Afstand HKC(1 - 1)
4' Afstand Nathan Tuinder(1 - 0)
Nathan Tuinder(5)
Merel Knetemann(5)
Vincent van Beek(3)
Judith Goedendorp(1)
Tim van Dorp(1)

Het weerzien met oud trainer Marrien Ekelmans en spelers Merijn Sevenhuijsen en Jitte Janssen is in het voordeel van HKC uitgevallen. Na een sterke start van Avanti | Postmakelaardij neemt het ervaren HKC in de tweede helft afstand. Af en toe komt Avanti wel dichterbij. Maar HKC blijft steeds meescoren. Eindstand 15-20.

Waar Henk Jan en Mena het vandaag moet doen zonder drie belangrijke spelers, Jordi - Stefan en Tom Snaphaan, kan Marrien Ekelmans een keur van topspelers opstellen. Zoals Mabel Havelaar, Danny den Dunnen, Mark Klop, Jop Brouwer en Eliza Roest.  Zelfs Merijn Sevenhuijsen, vorig jaar bij Avanti nog topscorer, blijft vandaag voor HKC op de bank. Jitte Janssen staat bij HKC wel in de basis.

Nikki tegen Mabel Havelaar, ex PKC topper

Avanti start met in de aanval Lars Molijn, Merel Knetemann, Nathan Tuinder en Nikki van Trigt. In de verdediging Floor Munnik,Judith Goedendorp, Tim van Dorp  en Vincent van Beek. De eerste minuten is het wat aftasten en worden aan beide kanten flink wat schoten gemist. Het is Nathan die  de eerste score voorzijn rekening neemt. Brouwer en Roest nemen de eerste twee van HKC voor hun rekening. Daarna volgt een sterke fase van Avanti. Jop Brouwer mist nog wel een stipje maar het is Avanti dat na 20 minuten in de eerste helft op een 5-3 voorsprong komt. Er wordt op dat moment goed en geconcentreerd gespeeld en er wordt met scherp geschoten. De 4-2 van Merel uit een vrije bal van Nikki is natuurlijk een pareltje. Een prachtig ingestudeerde variant van een vrije bal. En laten we ook de fraaie doorloop van Merel voor 3-2 niet vergeten. Eveneens een one hander.

One hander van uitblinker Merel voor de 4-2 uit een vrije bal van Nikki. En vandaag voor het eerst 5 doelpunten in Avanti 1

Zo jammer dat Avanti in de 10 minuten voor de rust de voorsprong in rap tempo weer uit handen geeft.  De scherpte is volledig weg en alleen Merel weet voor Avanti de korf van afstand nog te vinden met daar tegenover maar liefst 7 treffers voor HKC. We gaan rusten bij 6-10.

Nathan krijgt steeds meer zelfvertrouwen. Vandaag samen met Merel topscorer met maar liefst 5 treffers. Spelend tegen topper Mark Klop.

Het eerste schot in de tweede helft is van Merel. 7-10.  En Vincent en Judith brengen Avanti nog dichterbij tot 9-11. Maar steeds wanneer Avanti te dichtbij dreigt te komen neem HKC opnieuw afstand. HKC kan over veel schijven scoren terwijl Avanti het deze wedstrijd voornamelijk van Merel en Nathan moet hebben.  Het lukt dan ook niet meer dichterbij te komen. In de slotfase komt Ruben ook nog in het veld waar hij nog kan bijdragen aan de treffers van Nathan en Merel door goed rebounden. Helaas wordt een treffer van Ruben zelf niet toegekend omdat de scheidsrechter al gefloten had. Eindstand 15-20.

Toch wel wat lichtpunten in deze wedstrijd.  Want met een zo gehavende ploeg toch goed overeind blijven tegen de koploper is natuurlijk een goede prestatie. En met iets meer scherpte had er zelfs nog wat meer in gezeten. Het wordt nu echter wel tijd dat er weer wat puntjes gehaald gaan worden.  Volgende week de uitwedstrijd bij DOS in Westbroek.  Hopelijk gaat dat daar gebeuren.

Doelpunten: Nathan Tuinder (5) Merel Knetemann (5) Vincent van Beek (3) Judith Goedendorp (1) Tim van Dorp (1)