20222023 Zaal 2023/03/18 Swift (M) -Avanti 23-22
Merel Knetemann
Stefan Hogervorst
Lars Molijn
Floor Munnik
30' Niet bekend Tom Snaphaan
30' Niet bekend Judith Goedendorp
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Tim van Dorp
30' Niet bekend Merel Knetemann
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Lars Molijn
Lars Molijn(1)

Door de nederlaag van Avanti | Post Makelaardij in Middelburg tegen Swift krijgen we een spannende slotfase van de zaalcompetitie met waarschijnlijk de apotheose in de laatste thuiswedtrijd op zaterdag 1 april tegen nummer twee DOS(W).

Vele Avanti-supporters waren naar het verre Middelburg gekomen om hun cluppie te ondersteunen in de strijd om het kampioenschap. En ook vele Avanti-supporters zaten aan de Avanti-twitter gekluisterd en te wachten op weer een nieuwe update van Sandra Albers die via Erik Los het thuisfront op de hoogte hield. Wat een spanning was dat.

In de thuiswedstrijd had Avanti | Post Makelaardij zeer ruim gewonnen van Swift maar deze zaterdag had de ploeg van Henk Jan Post en Mena Kuhuwaehl het lastig met de Zeeuwen. Swift (M) nam snel een 2-0 voorsprong en de Pijnackernaren waren vervolgens de hele wedstrijd in de achtervolging en kregen in de eerste helft het gat niet gedicht. Rust 12-10.

De puntspelers Jord Bezemer (Swift) en Tom Snaphaan (Avanti | Post Makelaardij) stonden tegen over elkaar en zouden vele doelpunten tegen elkaar gaan maken. Tien minuten na de rust had Avanti | Post Makelaardij het gat gedicht. Na de 15-11 was het een run van vier doelpunten via Nikki van Trigt, Vincent van Beek en tweemaal Tom Snaphaan die Avanti langszij bracht. Avanti verzuimde om door te drukken en stond snel alweer twee doelpunten achter en moest weer in de achtervolging. Om en om scorend bleef de marge twee doelpunten verschil.

Om in de slotfase de aansluiting te maken was het plan om Tom Snaphaan telkens in de aanval in te brengen. Bij een van de wissels ging het mis (er werd gewisseld terwijl dit niet had gemoeten) waardoor in de laatste aanval de 8 wissels al gedaan waren en Tom op de bank moest blijven zitten. Na de 23-22 via Judith Goedendorp had Avanti nog een kans om gelijk te komen maar door een verkeerde aanvalsopzet lukte dit niet. Eindstand 23-22 en vele teleurgestelde Avanti-gezichten.

Avanti | Post Makelaardij heeft het nog helemaal in eigen hand. De Pijnackernaren staan twee punten voor op DOS(W) met nog twee wedstrijden te spelen. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk en de week erop komt nummer 2 DOS(W) naar Pijnacker. Twee hele belangrijke wedstrijden waarbij de selectie alle steun kan gebruiken! Dit is het moment om als vereniging in grote getalen allereerst naar Nieuwerkerk af te reizen en de week erna sporthal De Viergang blauw-wit te laten kleuren en op zijn grondvesten te laten trillen.

Doelpunten: Tom Snaphaan (7), Judith Goedendorp (3), Vincent van Beek (2), Tim van Dorp (2), Merel Knetemann (2), Nikki van Trigt (2), Jordi van Zuidam (2), Stefan Hogervorst en Lars Molijn

Met dank aan teammanager Edwin Kroeze voor het scoreverloop en de highlights van de wedstrijd.