20222023 Zaal 2023/03/25 Nieuwerkerk -Avanti 14-27
Tim van Dorp
Merel Knetemann
Ruben Louwerse
Floor Munnik
51' Afstand (2e doelpunt)Tim van Dorp(14 - 27)
50' Doorloop Ruben Louwerse(14 - 26)
48' Afstand Nikki van Trigt(14 - 25)
45' Tekst Ruben Louwerse komt in het veld voor Jordi van Zuidam
45' Vrije Bal Nieuwerkerk(14 - 24)
44' Afstand Tim van Dorp(13 - 24)
43' Tekst Tim van Dorp komt in het veld voor Tom Snaphaan
42' Afstand (2e doelpunt)Merel Knetemann(13 - 23)
41' Afstand Merel Knetemann(13 - 22)
40' Afstand (4e doelpunt) (300e carriere doelpunt)Tom Snaphaan(13 - 21)
37' Afstand Floor Munnik(13 - 20)
37' Afstand Nieuwerkerk(13 - 19)
37' Afstand (8e doelpunt) (50e doelpunt deze competitie)Vincent van Beek(12 - 19)
35' Afstand Nieuwerkerk(12 - 18)
34' Afstand (4e doelpunt)Judith Goedendorp(11 - 18)
31' Afstand (7e doelpunt)Vincent van Beek(11 - 17)
31' Strafworp (6e doelpunt)Vincent van Beek(11 - 16)
29' Strafworp (3e doelpunt)Judith Goedendorp(11 - 15)
27' Afstand (3e doelpunt)Tom Snaphaan(11 - 14)
26' Afstand (5e doelpunt)Vincent van Beek(11 - 13)
25' Afstand Nieuwerkerk(18 - 32)
24' Afstand Nieuwerkerk(17 - 32)
24' Afstand Nieuwerkerk(11 - 12)
24' Afstand Nieuwerkerk(10 - 12)
23' Afstand (2e doelpunt)Judith Goedendorp(9 - 12)
22' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(9 - 11)
21' Doorloop Nieuwerkerk(9 - 10)
20' Doorloop Nieuwerkerk(16 - 30)
19' Doorloop (2e doelpunt)Tom Snaphaan(8 - 10)
19' Strafworp Nieuwerkerk(8 - 9)
18' Strafworp Nieuwerkerk(15 - 29)
17' Afstand (4e doelpunt)Vincent van Beek(7 - 9)
17' Afstand (3e doelpunt)Vincent van Beek(7 - 8)
15' Strafworp Nieuwerkerk(7 - 7)
15' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 7)
11' Afstand Nieuwerkerk(6 - 6)
11' Afstand (2e doelpunt)Vincent van Beek(5 - 6)
7' Afstand Nieuwerkerk(5 - 5)
7' Korte kans Tom Snaphaan(4 - 5)
5' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(4 - 4)
4' Afstand Vincent van Beek(4 - 3)
3' Afstand Nieuwerkerk(4 - 2)
3' Vrije Bal Judith Goedendorp(3 - 2)
2' Afstand Nieuwerkerk(3 - 1)
2' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 1)
1' Afstand Nieuwerkerk(2 - 0)
1' Afstand Nieuwerkerk(1 - 0)
Floor Munnik(1)

Wat een heerlijke avond voor het Avanti | Postmakelaardij publiek in de Vink in Nieuwerkerk. Een stampvolle hal en toeschouwers uit alle leeftijdsgroepen. Waarvan een deel met de speciaal voor deze wedstrijd gearrangeerde sponsorbus meegekomen zijn. Jammer dat Jaap van Wijk en Gerrit Jasperse gaan stoppen met de sponsorbus. Want het is altijd een feestje om mee te rijden.  Dit was een van hun laatste ritten.

Bijna een thuiswedstrijd, en dan staat het volledige BWD nog aan de zijkant

Tijdens de tweede helft van het 2e stroomt de hal vol met de busreizigers en kunnen zij nog even meegenieten. Het 2e wint met een ruime marge met 16-24 en steekt daarmee Nieuwerkerk voorbij op de ranglijst en staat nu op een mooie derde plaats in de ranglijst. PKC 3 is al kampioen.  Van de 24 doelpunten nemen de broers Molijn samen er maar liefst 14 voor hun rekening.

Daarna de hoofdact. Voor de wedstrijd is al bekend dat DOS met 24-15 van ODIK gewonnen heeft, dus een kampioenschap zit er deze avond niet in.  Voor Nieuwerkerk staat er niets meer op het spel, maar voor Avanti natuurlijk wel. Om zo goed mogelijk aan de apotheose van het seizoen, volgende week thuis in de Viergang tegen DOS, te kunnen beginnen moet er van Nieuwerkerk gewonnen worden. Avanti start dan met 2 punten voorsprong op DOS door een uitoverwinning van 17-19 op zak. Het doelsaldo van Avanti is aanzienlijk beter waardoor DOS dan met minimaal 3 doelpunten verschil in de Viergang moet winnen. Een niet eenvoudige opgave.

Ze zijn er klaar voor

Maar zover is het natuurlijk nog niet. Eerst maar eens van Nieuwerkerk winnen. In de thuiswedstrijd kwam Avanti niet in problemen door een sterke eerste helft. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist bij 15-7. Deze keer gaat het een stuk moeilijker. De Avanti dames krijgen een strakke dekking voor de kiezen. Onder het toeziend ook van meer dan 100 Avanti toeschouwers kunnen de ploegen geen afstand van elkaar nemen. Stevige duels en Nieuwerkerk neemt zijn sportieve plicht serieus.  Aan Nieuwerkerk kant zijn het vooral de dames die met scherp schieten. Al wordt er wel nog een stip gemist. We gaan rusten bij een minieme 11-12 voorsprong voor Avanti.

Tom vecht stevige duels uit met Mika de Ruiter. Vandaag al weer zijn 300e treffer voor Avanti in 94 wedstrijden

Henk Jan en Mena hebben de rust goed gebruikt en Avanti start de twee helft heel goed. Een fraaie onderschepping van aanvoerder Stefan Hogervorst in  de verdediging is het sein voor een enorm offensief. Avanti loopt snel uit naar 11-15 door Vincent (5e al) , Tom en een stip van Judith. Nieuwerkerk tracht de meubels nog te redden door een Time-out te nemen. Maar dat helpt niet en Nieuwerkerk hangt volledig in de touwen. Wederom Vincent met twee fraaie treffers en Judith  nemen Avanti mee naar 11-18.  De treffer van Judith is een prachtige buzzer beater. De treffers worden steeds mooier. Vincent 12-19 van grote afstand en Floor 13-20 uit een prachtige vrije bal variant. Tom daarna met zijn 300e treffer in Avanti shirt. Het is dan al 13-21.

Na de off-day tegen Pernix Vincent vandaag weer helemaal on-fire. Topscorer met 8 treffers.

Merel in 1 minuut vanaf de zijlijn twee treffers voor 13-22 en 23

Merel schiet  met 2 fraaie afstand treffers het verschil dan zelfs naar 10. De wedstrijd is  gespeeld. Tim en Ruben komen nog in het veld. En ook zij komen beiden nog tot scoren. En hoe.  Heel bijzonder is  dat Ruben er in slaagt zijn eerste doorloop in het 1e aan te tekenen voor 14-26. En met nog 8 seconden op de klok tilt Tim uit de punt van het vak de bal nog in de korf. Wat een goal.  Onder de toeschouwers ook de laatste Avantiaan die uit de hoek van het vak scoorde, Colin van der Zanden.  Hij deed dat in de Viergang een jaar of 10 geleden.  Het hele BWD stroomt het veld, maar de bal komt toch nog een keer in de Avanti aanval. De score van Stefan valt net buiten de tijd. Maar 14-27 is ook prima..

Groot feest na afloop

Wat een heerlijke generale voor de grote finale volgende week tegen DOS in de Viergang. Iedereen fit en met een prima moraal naar deze wedstrijd. Kom zaterdag 1 april om 19:00 naar de Viergang om onze toppers aan te moedigen. De opdracht is simpel. Alles is goed, maar verlies niet met meer dan twee doelpunten verschil.

Doelpunten: Vincent (8) Tom (4) Judith (4) Jordi (3) Merel (2) Tim (2) Nikki (1) Stefan (1) Floor (1) Ruben (1)