20222023 Veld 2023/06/10 HKC -Avanti 11-12
Tom Snaphaan
Kirsten Tuinder
Ruben Louwerse
Nathan Tuinder
30' Niet bekend Merel Knetemann
30' Niet bekend Floor Munnik
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Judith Goedendorp
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Tom Snaphaan
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
Tom Snaphaan(1)

Wat een heerlijke wedstrijd weer voor Avanti | Post Makelaardij. In het bloedhete hol van de leeuw wordt een belangrijke overwinning behaald op koploper HKC en een ticket voor de Ere-Klasse veiliggesteld voor volgend jaar. Net zoals het 2e eerder op de dag al deed en TOP(A) 2 met 10-22 klop gaf. En dat nog zonder een aantal spelers die mee zijn naar Hardinxveld-Giessendam.

Avanti is duidelijk met een missie naar HKC gekomen, winnen. En vanaf de eerste minuut is dat duidelijk. Iedereen is messcherp en gaat voor elke bal. Ondanks de bloedhitte. Aan HKC kant, in de zaalcompetitie gepromoveerd naar de Korfbal League,  is de beleving duidelijk wat minder.  En deze scherpte resulteert in een snelle 0-3 voorsprong door Jordi, Vincent en Tom. Judith begint met een lichte blessure op de bank en Kirsten start in de basis.

Mark Klop, Jop Brouwer en Eliza Roest brengen HKC weer langszij na 10 minuten spelen.  Avanti blijft echter steeds aan de goede kant van de score. Jordi staat geweldig te rebounden tegen Mark Klop en Merel profiteert daar optimaal van. Twee maal fraai van afstand voor een 4-6 voorsprong, vlak voor de drinkpauze. Na een kwartiertje mogen de ploegen naar de kant voor een verfrissing in de 30 graden.

Floor van afstand voor 5-7 en daarna een ongelukkige fase voor Avanti.  Sanne Langendoen komt voor HKC in het veld en hij schiet zoals gewoonlijk zijn eerste bal raak,  net wanneer aan Avanti kant wat kansen gemist worden. HKC komt nog op gelijke hoogte met een strafworp. Judith komt dan in het veld en de eerste bal raak schieten kan zij natuurlijk ook. We gaan aan de thee bij 7-8.

In de tweede helft zijn de doelpunten duur. Avanti neemt aanvallend alle tijd terwijl HKC de bal regelmatig aanvallend snel verspeeld. Ook door wat nonchalante ballen achter de rug van Danny den Dunnen en Mark Klop.  Dat zal uiteindelijk in de slotfase cruciaal zijn.. Stefan en Floor schieten Avanti naar 9-10 en er volgt een boeiende en spannende slotfase. Met nog 10 minuten op de klok is het Nikki met haar befaamde schot van achter de korf voor 10-11.  Avanti blijft rustig en na zorgvuldig lang aanvallen  wordt het zelfs 10-12 door Vincent.

Alleen Sanne Langendoen, topscorer met 4 bij HKC,  doet dan nog wat terug waardoor de eindstand 11-12 wordt.  Wederom een belangrijke rol voor Ruben in de slotfase die een paar cruciale rebounds pakt. Wat een prachtige overwinning op HKC. En verdiend nog ook.  Volgend jaar Ere Klasse en waarschijnlijk weer de derby tegen Fortuna | Delta Logistiek. Door verlies van de concurrentie is overigens HKC toch kampioen in Hoofdklasse B.

Doelpunten: Vincent, Stefan, Merel en Floor (2), Judith, Nikki Tom , Jordi

Volgende week, zaterdag 17 juni,  de laatste speelronde, thuis tegen DOS. Voor Avanti staat er niets meer op het spel maar voor DOS zeker nog wel.

En na de wedstrijd natuurlijk de seizoensafsluiting met BBQ en uitreiking van de Awards.