20072008 Veld 2007/09/29 Avanti - Fortissimo 13-2
David Post
Kitty vd Ende
Fenna van Leeuwen
Kirsten Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Dé doorloop

Tegen een onthutsend zwak Fortissimo heeft Avanti een eenvoudige 13-2 overwinning behaald. Het zal niet vaak in de geschiedenis van Avanti voorgekomen zijn dat het eerste team na 25 minuten op een 9-0 voorsprong heeft gestaan. Het moet ook gezegd worden dat Avanti een puike eerste helft speelde. De ploeg van Steven Mijnsbergen speelde zeer gedreven, zowel aanvallend als verdedigend. Er werd voor elke bal gevochten en het team straalde een enorme drive om te winnen uit. Verdedigend had de ploeg erg veel rebound en was Fortissimo vaak na éénmaal schieten de bal alweer kwijt. Het publiek werd getrakteerd op mooie staaltjes korfbal. Een aantal doelpunten was dan ook om in te lijsten. Zo was de doorloop van Ronald Struijk van voor in het vak aangegeven door Dé Post een toppertje, maar ook de combinaties tussen Fenna Teunissen en Kitty van der Ende en David Post en Mathijs Kranenburg werden geweldig afgerond.

Na een ruststand van 10-1 werd de ploeg uit Pijnacker wat minder secuur in de passing waardoor het aanvallend wat minder makkelijk ging. In plaats van te genieten van de geweldige voorsprong en een ontspannen tweede helft te spelen, miste de ploeg na een aantal slordige passes de uitstraling/vertrouwen om het karwei helemaal af te maken. Maar verdedigend was Avanti heer en meester. Bijna elke rebound was voor de ploeg van Steven Mijnsbergen en Fortissimo kon alleen nog maar uit een strafworp scoren. De wedstrijd eindigde in een ruime 13-2 overwinning.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (5), Dé Post (2), Ronald Struijk (2), Kitty van der Ende, David Post, Kirsten Post en Fenna Teunissen.