20072008 Veld 2007/10/06 Avanti - All Ready 23-8
2007/10/06 Avanti - All Ready 23-8
Mathijs Kranenburg
Kirsten Post
Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Jiska de Boer
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Kitty vd Ende
david

Avanti behaalt wederom een ruime overwinning. Nadat vorige week met 13-2 werd gewonnen van Fortissimo, was nu All Ready een maatje te klein. De ploeg van Steven Mijnsbergen speelde zeer gedisciplineerd en ging deze maal ook de tweede helft er vol voor. Resultaat was dat na een 13-4 voorsprong bij rust er zelfs een score boven de 20 werd behaald. Eindstand 23-8.

In de eerste aanval was het direct raak. Met een mooi schot achter de korf was het Ronald Struijk die de score opende. Maar All Ready had niet voor niets de lange reis uit Zierikzee gemaakt, want binnen vijf minuten namen ze brutaal een voorsprong (1-2). Avanti kreeg deze middag echter meters ruimte en kon bijna elke bal schieten. Er werd echter met goed overleg gespeeld en de juiste kans werd gepakt. Het waren ook ideale omstandigheden om zuiver te kunnen schieten: een prima temperatuurtje en nauwelijks wind. All Ready probeerde meermalen in de verdediging de rebound te stelen maar deed dat een aantal keer precies op het verkeerde moment waardoor Avanti ongehinderd van afstand kon scoren. Na de 1-2 achterstand stelde Avanti orde op zaken en liep uit naar een 7-2 voorsprong. En na een doorloop op 7-3 zette de ploeg van Steven Mijnsbergen de gasten uit Zierikzee op een zeer grote 13-3 achterstand. Een vrije bal van een dame van All Ready bepaalde de ruststand op 13-4.

Waar Avanti vorige week tegen Fortissimo nog verzuimde om de grote voorsprong in de tweede helft uit te bouwen, ging deze keer de doelpuntenmachine wel verder. De vele schottrainingen leverden deze middag echt zijn rendement op. Ook het tempo bleef hoog en er waren regelmatig onderscheppingen in de verdediging. De onvermoeibare David Post en Mathijs Kranenburg pakten bal op bal en voorzagen de aanval van nieuwe toevoer. Bij een stand van 20-8 wisselde coach Steven Mijnsbergen aanvoerder Dé Post en gunde hij Colin van der Zanden zijn eerste minuten in de hoofdmacht ter leringh ende vermaeck. Avanti zou daarna nog driemaal scoren en de wedstrijd eindigde in een monsteroverwinning vam 23-8. Het talrijke publiek had deze middag genoten, niet alleen van het weer maar ook van de vele goed opgezette en goed afgeronde aanvallen. Eindstand 23-8.

Alle spelers en speelsters kwamen deze wedstrijd tot scoren. Doelpunten: Mathijs Kranenburg (4), David Post (4), Dé Post (4), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (3), Jiska de Boer (2), Kirsten Post (2) en Kitty van der Ende.

78

Aanstaande zaterdag 13 oktober speelt Avanti in Alphen aan den Rijn tegen Tempo. Aanvang 16.00 uur. De andere wedstrijden zijn: VEO - De Vinken, SDO(K) - ONDO (G) en All Ready - Fortissimo.