20072008 Veld 2007/10/13 Tempo -Avanti 16-15
2007/10/13 Tempo -Avanti 16-15
Mathijs Kranenburg
Kirsten Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
Dé Post(5)
Mathijs Kranenburg(5)
David Post(2)
Ronald Struijk(1)
Fenna van Leeuwen(1)
Kirsten Post(1)

Avanti speelde een prima eerste helft tegen Tempo. De ploeg uit Alphen was geen schim van de ploeg die zoveel indruk had gemaakt tijdens de oefencampagne. Dat was ook de verdienste van Avanti die met veel energie het spelletje van Tempo wist te ontregelen. Twee minuten voor de rust stond de ploeg van Steven Mijnsbergen zelfs met 5-9 voor. Door onvoldoende scherpte kwam Tempo voor de rust toch nog dichterbij (7-9).

De eerste helft had veel van Avanti gevraagd want de ploeg was na de rust minder scherp in de passing en ook de rebound moest veelal aan Tempo gelaten worden. Tempo kwam dan ook binnen zeven minuten op gelijke hoogte (9-9). Maar de tweede aanval van Avanti zette via Mathijs Kranenburg (strafworp) en David Post (afstand) de marge weer op twee. Toch werd het verschil de tweede helft gemaakt door de dames van Tempo. Op een aantal cruciale momenten wisten zij de korf te vinden en de overwinning naar zich toe te trekken. Na de 9-11 kwam Tempo weer gelijk en ging er direct overheen naar 13-11. Avanti kreeg een mentale tik en moest zich weer herstellen. Tempo wist echter de twee puntenvoorsprong te behouden. Het doorloopdoelpunt van David Post in de laatste minuut betekende ook de eindstand 16-15.

De ploeg van Steven Mijnsbergen is duidelijk in opbouw en speelt elke week weer een stuk beter. In vergelijking met de oefencampagne speelde Avanti veel beter tegen Tempo en had deze dag echt de kans gehad om te winnen.

Doelpunten: Dé Post (5), Mathijs Kranenburg (5), David Post (2), Kirsten Post, Ronald Struijk en Fenna Teunissen.

SDO (K) - ONDO 9-11
VEO - De Vinken 14-10
All Ready - Fortissimo 14-13