20072008 Veld 2007/10/20 Avanti - SDO 9-8
2007/10/20 Avanti - SDO 9-8
Mathijs Kranenburg
Kirsten Post
Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Ronald Struijk(4)
Mathijs Kranenburg(2)
Dé Post(1)
Kitty vd Ende(1)
Kirsten Post(1)
ronald struijk

Avanti speelde geen beste wedstrijd tegen SDO uit Kamerik. Gezien het windstille weer waren de verwachtingen dat het wel eens een zeer doelpuntrijke middag kon gaan worden. Maar het tegendeel werd waar. De doelpunten waren zeker in de eerste helft zeer schaars. Een ruststand van 2-2 spreekt dan ook boekdelen.

Het tempo lag te laag in de eerste helft en het werd ook een wedstrijd van de gemiste kansen. Een aantal malen kwam Avanti volledig vrij voor de korf na een doorbraak, maar zowel Fenna Teunissen, David Post en Jiska de Boer zagen hun doorlopen niet door het mandje gaan. Pas na tien minuten viel het eerste doelpunt, uit een doorbraak scoorde SDO(K). Avanti had in die fase weinig rebound en er werd te weinig de combinatie gezocht voor het schot. Een strafworp van Dé Post (verdiend door Ronald Struijk) betekende in de zeventiende minuut de gelijkmaker. Alwin Smit bracht SDO van afstand weer op voorsprong (1-2). Ronald Struijk vocht deze middag verbeten duels met Alwin Smit uit en moest één van deze confrontaties bekopen met een gele kaart. Vlak voor rust bracht Kirsten Post de ruststand van afstand op 2-2.

Na de rust kwam Avanti beter uit de kleedkamers. De aanval werd meer via een vaste functieverdeling opgezet om vandaar uit de opbouw te doen. Dit had direct effect want Ronald Struijk scoorde van afstand 3-2 en daarna een beauty vanachter de korf 4-2. En binnen de minuut vielen ook de 4-3 en de 5-3 via Mathijs Kranenburg van afstand. In zes minuten tijd had het publiek al even veel doelpunten gezien als in de volledige eerste helft.  Na de 5-4 was het weer Ronald Struijk die het vizier deze middag op scherp had staan en van afstand de 6-4 scoorde. Nadat SDO de 6-5 had gescoord werd de wedstrijd even onderbroken voor een blessurebehandeling van Kitty van der Ende nadat zij een elleboog in haar ribbenkast had gekregen. Ze speelde nog even verder maar moest zich later in de wedstrijd toch laten vervangen door Wendy Leerlooijer. De ploeg uit Kamerik kwam uit een doorloop weer op gelijke hoogte (6-6).

Maar de eerste aanval van Avanti was deze middag sterker dan hun opponenten en via alweer Ronald Struijk (afstand) en een doorloop van Kitty van der Ende bracht de ploeg van Steven Mijnsbergen de marge weer op twee punten verschil. Het doelpunt van Kitty van der Ende was het 100e doelpunt van Avanti in dit veldseizoen. Het lukte Avanti maar niet om ruimer afstand te nemen, het was steeds SDO dat terugkwam. Uit een doorloop werd het 8-7 en het was Mathijs Kranenburg die van afstand de 9-7 maakte. Vlak voor tijd kwam SDO weer op één punt verschil en dat werd ook de eindstand 9-8.

Avanti speelde vorige week een goede wedstrijd en bleef toen met lege handen staan, nu was het beduidend minder qua spel maar bleven de punten wel in Pijnacker.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Mathijs Kranenburg (2), Kitty van der Ende, Dé Post en Kirsten Post.

Tempo - VEO 21-14
Fortissimo - De Vinken 12-12
All Ready - ONDO 8-6

De gezamenlijke nummers 1 van vorig weekend VEO en ONDO lopen allebei tegen verlies op. VEO krijgt er met 21-14 van langs in Alphen en ONDO loopt een zeer verrassende 8-6 nederlaag op in Zierikzee tegen All Ready.