20072008 Veld 2007/10/27 Ondo -Avanti 12-11
Fenna van Leeuwen
Mathijs Kranenburg
Kirsten Post
Kitty vd Ende
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Kitty vd Ende
David Post(2)
Dé Post(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Mathijs Kranenburg(2)
Kirsten Post(2)
Kitty vd Ende(1)

Avanti miste in de uitwedstrijd tegen ONDO de scherpte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een 8-6 achterstand bij rust maakte Avanti in de tweede helft nog wel meer doelpunten dan ONDO maar de ploeg uit 's Gravenzande hield de twee punten in eigen huis. Eindstand 12-11.

Beide ploegen waren deze middag op revanche belust. De thuisploeg had vorige week een smadelijke nederlaag geleden bij All Ready in Zierikzee en Avanti wilde de nederlaag die in de thuiswedstrijd tegen ONDO was geleden graag goedmaken. Er was aardig wat Avanti-publiek naar 's Gravenzande gekomen. Ondanks het frisse weer (blij dat we nu weer de zaal ingaan) was er voldoende sfeer langs de kant. Het ONDO publiek was zelfs uitgerust met muziek en trommels.

Avanti kwam deze middag vooral tekort in de rebound, maar daarnaast ontbrak de echte scherpte. Wil je van ploegen als Tempo, VEO en ONDO winnen dan moet echt alles kloppen en dat was niet het geval deze middag. Het niet juist nemen van vrije ballen was een voorbeeld waaruit bleek dat de ploeg niet alert genoeg was.

Binnen drie minuten had ONDO een 2-0 voorsprong te pakken via een doorloop en een afstandsschot. Maar Avanti kwam prima terug. De tweede aanval had binnen vier minuten de stand weer gelijk getrokken via Kirsten Post (doorloop) en een vrije bal van Mathijs Kranenburg. De ploeg van Steven Mijnsbergen pakte door en via aanvoerder Dé Post werd het van afstand 2-3. Niet snel daarna brak Fenna Teunissen door de defensie van ONDO en werd er een overtreding gemaakt. In plaats van voordeel te geven (Fenna scoorde uit de doorloop) gaf de scheidsrechter een vrije bal en bleef de stand 2-3. In de ONDO-aanval erna werd er gelijk gemaakt. Dus in plaats van een 2-4 voorsprong stonden de ploegen weer gelijk.

Aanvallend liep het bij Avanti stroever dan in de voorgaande wedstrijden. ONDO was sterker in de rebound en het aanvalstempo was te laag. Tot aan de 5-5 ging de wedstrijd nog gelijk op (Avanti-doelpunten van David Post en Fenna Teunissen), maar in de laatste vijf minuten voor de rust sloeg de ploeg uit 's Gravenzande een gat van drie doelpunten door drie schoten van afstand. Met een door Dé Post verzilverde strafworp (verdiend door Kitty van der Ende) werd de ruststand 8-6.

Na de rust kwam ONDO op 9-6 uit een doorloop. Via een strafworp van Mathijs Kranenburg (verdiend door Jiska de Boer) werd het 9-7. En na de 10-7 was het Kitty van der Ende die vanachter de korf de afstand weer naar twee doelpunten verkleinde. Coach Steven Mijnsbergen bracht toen IJsbrand Dijkshoorn in de ploeg in plaats van Mathijs Kranenburg om in de aanval meer rebound te krijgen. En aanvallend kreeg Avanti inderdaad meer de rebound. David Post scoorde met een mandloos afstandsschot de 10-9. Beide ploegen hadden deze middag erg veel last van het gladde kunstgras. Het leek soms meer op een glijwedstrijd dan een korfbalwedstrijd. Het lukte Avanti maar niet om de gelijkmaker te fabriceren. ONDO bracht met twee schoten van afstand de marge weer op drie en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch werd het nog even spannend toen Fenna Teunissen en Kirsten Post via twee afstandsschoten de stand op 12-11 brachten. Maar de tijd was tekort om daadwerkelijk nog een punt binnen te halen. Eindstand 12-11.

De wedstrijd was kwalitatief minder geweest dan de heenwedstrijd in Pijnacker. Bij Avanti ontbrak zoals gezegd de echte scherpte en moest de ploeg het tegen ONDO vooral afleggen in de rebound.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (2), David Post (2), Dé Post (2), Kirsten Post (2), Fenna Teunissen (2) en Kitty van der Ende.