20122013 Veld 2012/09/15 Avanti - Tempo 12-14
2012/09/15 Avanti - Tempo 12-14
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
70' Tekst Eindstand 12-14
69' Strafworp Tempo(12 - 14)
68' Tekst Blessure Tempo
66' Korte kans Tempo(12 - 13)
63' Afstand Tempo(12 - 12)
60' Strafworp Daan Westmaas(12 - 11)
58' Korte kans Kitty vd Ende(11 - 11)
58' Tekst Tempo mist sw
56' Strafworp Stefan Hogervorst(10 - 11)
56' Tekst Jordi voor Arie
53' Strafworp Daan Westmaas(9 - 11)
52' Afstand Tempo(8 - 11)
50' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 10)
49' Vrije Bal Stefan Hogervorst(7 - 10)
48' Strafworp Tempo(6 - 10)
48' Tekst Kitty voor Manon
47' Afstand Tempo(6 - 9)
47' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 8)
42' Afstand Tempo(5 - 8)
40' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 7)
35' Tekst Rust
33' Afstand Tempo(4 - 7)
30' Doorloop Tempo(4 - 6)
27' Strafworp Tempo(4 - 5)
26' Strafworp Daan Westmaas(4 - 4)
21' Tekst David geblesserd uitgevallen, Daan er in
20' Strafworp Daan Westmaas(3 - 4)
17' Strafworp Stefan Hogervorst(2 - 4)
13' Afstand Maaike Hazenkamp(1 - 4)
10' Afstand Tempo(0 - 4)
8' Vrije Bal Tempo(0 - 3)
7' Afstand Tempo(0 - 2)
0' Afstand Tempo(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Stefan Hogervorst(5)
Daan Westmaas(4)
Maaike Hazenkamp(1)
Kitty vd Ende(1)
Fenna van Leeuwen(1)

Steven Mijnsbergen gebruikte maar liefst 11 spelers in de wedstrijd tegen Tempo. Daan en Kitty begonnen op de bank, zij hadden al een wedstrijd in het 2e gespeeld. Daan moest echter opdraven toen David geblesseerd uitviel en Kitty kwam er nog in voor Maaike. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Jordi ook nog in het veld voor Arie.

Het zag er niet naar uit dat Avanti een kans zou krijgen tegen Tempo. Tempo speelde zeer sterk en zette Avanti verdedigend behoorlijk klem en de spelers konden elkaar heel goed vinden. Avanti wist totaal niet onder de druk uit te komen. En het schotpercentage onder deze druk was extreem laag. Een enorm aantal afstandschoten in de eerste helft, echter slechts 1 afstandtreffer bij de rust voor Avanti ( Maaike) . Van de slechts 4 Avantidoelpunten in de eerste helft komen er nog 3 uit strafworpen. Die dan wel weer feilloos benut worden.

Na 20 minuten gaat David bij een omdraaibal door zijn enkel, het levert hem een strafworp en een enkelblessure op. David moet het veld verlaten en Daan mag vanaf de bank naar de strafworpstip. Ook koud heeft hij hier geen problemen mee en brengt Avanti na een 0-4 achterstand met de benutte strafworp op 3-4. Kort daarop verdient Daan zelf nog een strafworp die hij ook benut en tegen de verhouding in komt Avanti toch terug tot 4-4. De laatste minuten voor de rust schakelt Tempo een tandje bij en met 4-7 gaan we de rust in.

Na de thee slaagt Avanti er toch in wat onder de enorme druk uit te komen. Fenna zorgt voor de 5-7 en Stefan zorgt in 3 minuten voor een strafworp, vrije bal en een afstandschot. De stand wordt dan 8-10. Er komt weer geloof in het spel van Avanti.  Het schotpercentageblijft laag, maar dit geldt nu ook voor Tempo. Na strafworpen van Daan en Stefan is de stand 10-11 en het is Kitty die van dichtbij de gelijkmaker aantekent. En het wordt nog mooier want Daan brengt Avanti voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De door Ro verdiende strafworp benut hij feilloos, 12-11.

Helaas kan Avanti deze weelde de laatste 10 minuten, net zoals tegen SKF, niet dragen.  Aanvallend wordt er een paar keer de verkeerde keuze gemaakt en Tempo maakt hier ten volle gebruik van. In de slotfase weet Tempo nog 3 keer te scoren en de eindstand wordt 12-14. Door deze overwinning en het puntenverlies van KCC staat Tempo nu alleen aan kop in de Hoofdklasse B.

Doelpunten :  Stefan Hogervorst(5) , Daan Westmaas(4), Fenna Teunissen,  Maaike Hazenkamp,Kitty vd Ende