20102011 Zaal 2010/11/13 Groen Geel -Avanti 23-13
2010/11/13 Groen Geel -Avanti 23-13
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Colin vd Zanden(8)
Ronald Struijk(2)
Kitty vd Ende(2)
Dé Post(1)

Groen Geel heeft in de wedstrijd tegen Avanti duidelijk gemaakt wat de aspiraties van dit zaalseizoen zijn. De ploeg uit Wormer wil zo snel mogelijk terugkeren naar de Hoofdklasse en zette daartoe de eerste stap. Avanti had zeker in de eerste helft weinig in te brengen en stond bij rust al op een forse 14-8 achterstand. Na rust speelde Groen Geel niet meer zo sterk als in de eerste helft, maar Avanti was niet bij machte om hier van te profiteren. Eindstand 23-13.

colin

Groen Geel begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Het had maar weinig schoten nodig om binnen drie minuten op een 3-0 voorsprong te komen. Avanti gaf verdedigend teveel ruimte en Groen Geel profiteerde daar gretig van. Aanvallend had Avanti in de eerste helft moeite om tot goed samenspel te komen. De aanspeelpunten werden goed uitgeschakeld en Avanti leed veelvuldig balverlies. Alleen Colin van der Zanden stak boven de malaise uit en scoorde maar liefst vijf maal in de eerste helft. Na de 3-1, liep Groen Geel via 4-2 uit naar 8-2 en die marge van zes doelpunten werd tot aan de rust geconsolideerd.

maaike

Na de rust begon de ploeg uit Wormer zeer matig aan de tweede helft, maar Avanti lukte het niet om aan te haken en er weer een wedstrijd van te maken. Dichterbij dan 15-10 kwam de ploeg van Edwin Visser niet en Groen Geel denderde toen door naar 20-10. Na de 20-11 van Colin van der Zanden en de 20-12 van Dé Post (strafworp via Colin) werd het via 22-12 een eindstand van 23-13. Groen Geel heeft met deze uitslag duidelijk gemaakt wat de ambities zijn en zal één van de belangrijkste kampioenskandidaten zijn. Voor Avanti is het zaak deze wedstrijd snel te vergeten, en volgende week een spektakel te maken van de eerste thuiswedstrijd tegen Futura.

Doelpunten: Colin van der Zanden (8), Kitty van der Ende (2), Ronald Struijk (2) en Dé Post.