20072008 Zaal 2008/03/08 Avanti - ODO (M) 12-10
Dé Post
Colin vd Zanden
Fenna van Leeuwen
Kirsten Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Kitty

In een niet geweldige  wedstrijd heeft Avanti zijn sportieve plicht vervuld door degradatiekandidaat ODO(M) zonder punten naar huis te sturen.

Avanti had het deze avond zeer lastig met de felle man op man verdediging van de ploeg uit Maasland. Het stapje extra ontbrak en de ploeg grossierde in het maken van plaatsfouten. Na een voorsprong van 5-3 bij rust kwam ODO na de rust op gelijke hoogte. Het scoreverloop ging gelijk op tot vlak voor tijd. Twee goede wissels van coach Steven Mijnsbergen brachten Avanti alsnog de overwinning. Eindstand 12-10.

Doelpunten: Kitty van der Ende (3), Mathijs Kranenburg (2), Ronald Struijk (2), David Post, Dé Post, Kirsten Post, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.

8. Kinderdijk 12  159  205

VEO is de terechte kampioen geworden in deze klasse. Wat betreft de degradatie is er nog niets beslist. De drie onderste ploegen verloren hun wedstrijd. In de laatste speelronde staat de wedstrijd Kinderdijk tegen Maassluis nog op het programma. Dit betekent voor ODO dat zij in de laatste twee wedstrijden zeker punten moeten halen anders valt het doek.

Komende zaterdag speelt Avanti wederom thuis en nu tegen ONDO(G). Op de ONDO-site was deze week te lezen dat de beste nummer twee van de eerste klasse een ticket kan verdienen voor promotie naar de overgangsklasse. Een fusie tussen twee clubs zou dit mogelijk gemaakt hebben. ONDO(G) is nog in de race voor dit ticket, maar in de eerste klasse C staat de nummer twee (Victim en Unitas) er met 21 punten nog beter voor. Om kans te blijven maken op dit ticket zal ONDO in Pijnacker willen winnen. Het is alweer de vijfde ontmoeting van dit seizoen en de stand is tot nu toe licht in het voordeel van de ploeg uit 's Gravenzande met twee overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag. Voor Avanti is het de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen en de ploeg van Steven Mijnsbergen is er alles aan gelegen om deze winnend af te sluiten.