20072008 Zaal 2008/02/16 Kinderdijk -Avanti 14-17
2008/02/16 Kinderdijk -Avanti 14-17
Mathijs Kranenburg
Laura van Leersum
Kirsten Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Fenna

Tegen Kinderdijk vocht Avanti in de eerste helft meer tegen zichzelf dan tegen de molenbewoners. Met een sterke fase halverwege de tweede helft herwon de ploeg van Steven Mijnsbergen het vertrouwen en werd de wedstrijd knap gewonnen met 14-17.

Alvorens de ploeg arriveerde in sporthal de Blokweer in Alblasserdam hadden de dames van het eerste al een toeristische route achter de rug. Was eerder op de dag al geopperd door een toeschouwer dat Alblasserdam in de buurt van Amsterdam lag, de dames zochten hun heil bij het pontje in Schoonhoven wat alleen voor fietsers bestemd is. Dus weer terug richting Rotterdam en nu wel de juiste route volgen. De grappen over BMW's, vrouwen en navigatiesystemen waren daarmee voor het inkoppen.

In de heenwedstrijd had Avanti eenvoudig met 22-15 van Kinderdijk gewonnen. De wedstrijd was destijds in de eerste helft al snel beslist met een 11-4 voorsprong bij rust. Deze zaterdag ging het minder eenvoudig. Na acht minuten stond er nog steeds een 0-0 stand op het scorebord en er werd al geroepen dat dit een typische 0-0 wedstrijd was. Avanti speelde in de eerste helft onrustig. Er werd hard gewerkt maar de rust om de goede schoten uit te spelen ontbrak. Daarnaast waren er veel fysieke duels rondom de korf wat het wedstrijdbeeld ook chaotisch maakte. Kinderdijk is nog volop in de strijd om degradatie en was er alles aan gelegen (letterlijk en figuurlijk) om de punten in eigen huis te houden. Kinderdijk kwam als eerste tot een doelpunt en pakte direct een twee doelpuntenmarge. Via Dé Post en Mathijs Kranenburg kwam Avanti weer op gelijke hoogte. Het was Kinderdijk dat in het scoreverloop steeds het initiatief nam en tien minuten voor de rust pakte ze de volgende marge van twee doelpunten. Nu waren het David Post en Laura van Leersum die de stand weer gelijk trokken (5-5). Maar het harde werken bij Kinderdijk werd beloond met een 9-6 voorsprong bij rust.

Toen na de rust Kinderdijk van afstand de 10-6 scoorde leken zich donkere wolken boven het Avanti-kamp samen te pakken. Kinderdijk kon deze avond veelvuldig van afstand schieten omdat Avanti weinig verdedigende rebound had. Maar binnen drie (achteraf cruciale) minuten sloeg het wedstrijdbeeld om. Afstandsschoten van Kirsten Post, Kitty van der Ende, Fenna Teunissen en een strafworp van Ronald Struijk maakten dat Avanti weer gelijk stond met Kinderdijk. Het was goed om te zien dat een groot aantal toeschouwers de weg naar Alblasserdam had gevonden. Zelfs de trommels en de vlaggen waren meegenomen. De steun vanuit het BWD-legioen bracht de ploeg in deze fase ook over het dode punt heen en daarmee hadden ze een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning. Want het was net of bij Avanti het slot van het spel af ging en er werd weer vrijuit gebald en zonder schroom aangevallen. Na de 10-10 en de 11-11 was het Mathijs Kranenburg die met twee doelpunten voor de eerste twee puntenvoorsprong van Avanti zorgde. Anders dan in andere wedstrijden wist de ploeg van Steven Mijnsbergen deze voorsprong in de slotfase te behouden. Doelpunten van Kirsten Post en Fenna Teunissen bepaalden de eindstand op 14-17. Na afloop werd het meegereisde publiek bedankt voor alle steun en de ploeg kon tevreden de Mac nog met een bezoekje vereren.

Avanti kan nu de competitie vrij van zorgen uitspelen. De ploeg deed al een aantal weken niet meer mee om het kampioensschap, maar is nu ook vrij van degradatiezorgen. De strijd om de twee degradatieplekken gaat tussen Maassluis, ODO en Kinderdijk. Voor Avanti is het nu zaak om, ondanks alle vrije weekenden, te gaan werken aan het soepel laten lopen van de vakkencombinaties zodat er een vliegende start gemaakt kan worden bij de herstart van de veldcompetitie.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 8 maart in de thuishal tegen ODO uit Maasland.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (4), Ronald Struijk (4), Laura van Leersum (2), Kirsten Post (2), Fenna Teunissen (2), Kitty van der Ende, David Post en Dé Post.