20072008 Zaal 2008/02/09 Avanti - Maassluis 15-15
Mathijs Kranenburg
Laura van Leersum
Jiska de Boer
Kirsten Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Jiska de Boer
30' Niet bekend Laura van Leersum
Jiska de Boer(1)

In de laatste twee minuten van de wedstrijd tegen Maassluis heeft Avanti een twee puntenvoorsprong verprutst. Zelfs een meegekregen strafworp in de laatste seconde was niet aan Avanti besteed en zo eindigde de wedstrijd in een 15-15 eindstand.

Avanti heeft het geheel aan zichzelf te danken dat het niet met de overwinning van het veld stapte. Vele passfouten en het niet scherp in de wedstrijd zitten maakte dat de ploeg niet weg kon lopen van Maassluis. De nummer laatst greep de laatste strohalm in de strijd om behoud van het eerste klasserschap.

De vakopstelling was gewijzigd sinds de wedstrijd tegen KOAG en beide vakken misten overduidelijk de automatismen om elkaar te vinden. Het was echt zoeken naar het juiste aanspeelpunt en daarbij werd een groot aantal plaatsfouten gemaakt. Daarnaast vergat Avanti in de juiste functie te spelen en stonden de rebounders voor de korf aan te vallen en de aanvallers onder de korf te vangen.

Ondanks het feit dat Avanti niet best speelde heeft het wel zowat de hele wedstrijd op voorsprong gestaan. Avanti opende sterk met een lang opgezette eerste aanval van waaruit Mathijs Kranenburg na anderhalve minuut de 1-0 op het scorebord bracht. Aanvankelijk ging het scoreverloop gelijk op maar halverwege de eerste helft liep Avanti weg naar een 6-3 voorsprong. In plaats van door te drukken gaf Avanti Maassluis toch weer de gelegenheid om terug te komen. Met een magere 8-7 voorsprong zochten de ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft was het de makkelijk van afstand scorende Ronald Struijk die de marge weer op twee doelpunten bracht. Maar zoals gezegd het lukte Avanti niet om weg te lopen en de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Beide ploegen grossierden in het missen van vrije kansen. Aan het einde van de wedstrijd bij een 14-12 stand miste eerst Ronald Struijk een zelfverdiende strafworp en nog geen minuut later liet Maassluis ook een kans van 2.5m onbenut. Nadat Ronald Struijk twee minuten voor het einde van afstand de 15-13 scoorde leek de overwinning binnen. Maar niets was minder waar. Een onderschepping van Marvin Soekra in de Avanti-aanval na de 15-14 leverde de 15-15 op. In de allerlaatste minuut brak Kirsten Post door de defensie en scoorde een doorloop, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafworp. Ronald Struijk miste deze kans in de laatste seconde en zo bleef de stand 15-15.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Mathijs Kranenburg (4), Jiska de Boer, Laura van Leersum, David Post, Dé Post en Fenna Teunissen.