20072008 Zaal 2008/01/26 KOAG -Avanti 10-7
2008/01/26 KOAG -Avanti 10-7
Mathijs Kranenburg
Kirsten Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Kirsten

In sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel maakte KOAG zijn thuis-suprematie wederom waar. In een wedstrijd waarin zeer weinig doelpunten vielen werd Avanti met 10-7 verslagen. Zeven doelpunten maken in een wedstrijd in de eerste klasse is vragen om problemen. En die kwamen dan ook. Geen enkele Avanti-speler en -speelster haalde het gebruikelijk niveau waardoor het een zeer moeizame wedstrijd is geworden. Beide ploegen verdedigden goed en Avanti had zichtbaar moeite met de strakke man op man verdediging van de geel-groenen.

Gesteund door het fanatieke KOAG publiek kwam de ploeg uit Krimpen binnen vier minuten op een 2-0 voorsprong. De wedstrijd had toen al even stil gelegen vanwege een dweilpauze. Het was geen lek in het dak waar bijna elke Avantiaan meteen aan dacht (met de Steinbachhal-historie in het achterhoofd), maar er lag nog drinkwater uit de bidons van de voorgaande wedstrijd op de vloer.

Ronald Struijk maakte het eerste Avanti-doelpunt van afstand (2-1). Een foute passing in de aanval van de blauw-witten leverde direct aan de andere kant een doelpunt op. Maar Kirsten Post scoorde met een fraaie doorloop de aansluitingstreffer. En na de 4-3 was het Dé Post die met een afstandsschot de 4-3 maakte. Avanti zat deze avond vooral aanvallend niet lekker in de wedstrijd. Er zat weinig tempo in de aanval en er werd afwachtend aangevallen door weinig druk op de tegenstander te zetten. De ploeg miste de echte agressie in de duels. Met de rust had Avanti dan ook pas vier doelpunten gemaakt. Maar ook KOAG had er maar vijf gescoord en dat is voor een eerste klasse wedstrijd bijzonder weinig.

Na de rust miste KOAG een strafworp en Avanti profiteerde via Mathijs Kranenburg door via een bijna ringloos afstandsschot op gelijke hoogte te komen. Het Avanti-publiek hoopte dat het nu erop en erover was. Maar Avanti miste in deze fase de precisie in de afronding: een doorloop werd gemist en dat had de eerste voorsprong kunnen zijn. Een dame van KOAG had het vizier wel op scherp en via een afstandsschot en een vrije bal werd het 7-5. Fenna Teunissen maakte de aansluitingstreffer uit een doorloop en Avanti had toen de pech dat een doelpunt van David Post werd afgekeurd wegens (al dan niet) snijden. Coach Steven Mijnsbergen bracht nog twee wissels om tot meer doelpunten te komen. Colin van der Zanden en Jiska de Boer kwamen in de ploeg voor David Post en Fenna Teunissen. Na de 8-6 van KOAG werd er wederom een doelpunt van Avanti afgekeurd (nu van Kitty van der Ende). In de laatste twee minuten liep KOAG uit naar 10-6 en was de wedstrijd gespeeld. Colin van der Zanden zette van afstand de eindstand van 10-7 op het scorebord.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (2), Dé Post, Kirsten Post, Ronald Struijk, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.