20072008 Zaal 2008/01/19 Avanti - VEO 12-16
2008/01/19 Avanti - VEO 12-16
Mathijs Kranenburg
Kirsten Post
Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
Ronald Struijk(5)
Mathijs Kranenburg(5)
David Post(1)
Dé Post(1)
Ronald

Mocht Avanti nog enigszins gedacht hebben aan het meedoen om het kampioenschap, dan is deze hoop in de wedstrijd tegen VEO teniet gedaan. VEO speelde inderdaad minder scherp dan aan het begin van de competitie, maar het was nog goed genoeg om zonder al teveel problemen de twee punten uit Pijnacker mee te nemen.

Met een goed gevulde tribune (ook van VEO-zijde was een grote supportersschare aanwezig) hadden beide ploegen aanvankelijk moeite om de korf te vinden. Maar VEO had als eerste het vizier op scherp en had halverwege de eerste helft een 1-4 voorsprong te pakken. Nadat Avanti was teruggekomen tot twee punten (4-6) sloeg VEO het volgende gaatje naar vier doelpunten verschil (4-8). VEO was deze wedstrijd beter in de rebound en kon via meerdere spelers en speelsters scoren. Bij Avanti kwamen de doelpunten maar van een paar spelers.

Na een ruststand van 6-9 leek Avanti via twee strafworpen dichterbij te komen (9-11), maar door een aantal slordigheden in de passing in de aanval van Avanti werd VEO in de gelegenheid gesteld om de marge weer naar vier doelpunten uit te breiden. Deze voorsprong gaf de ploeg van Kees van Vliet niet meer uit handen en won de wedstrijd met 12-16. VEO is daarmee één van de achtervolgers kwijt en hoeft alleen nog maar ONDO(G) te vrezen.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (5), Ronald Struijk (5), David Post en Dé Post.