20072008 Zaal 2008/01/12 Avanti - Ijsselvogels 18-11
Laura van Leersum
David Post
Dé Post
Ijsbrand Dijkshoorn
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Ronald

Zonder zelf briljant te spelen heeft Avanti uiterst eenvoudig van IJsselvogels gewonnen. Met een ruststand van 11-4 was de wedstrijd in een vroegtijdig stadium al beslist. Door in de tweede helft mee te blijven scoren bleef het verschil zeven doelpunten. Eindstand 18-11.

Avanti moest het deze avond zonder David Post doen. In de laatste vijf minuten van de donderdagtraining is hij door zijn enkel gegaan en hij was niet in staat om te spelen. IJsbrand Dijkshoorn was zijn vervanger. Aan de wedstrijd van deze avond was niet af te lezen dat IJsselvogels evenveel punten had behaald als Avanti. De ploeg uit Moordrecht kon niet veel indruk maken op het massaal opgekomen publiek.

Avanti begon de wedstrijd sterk. Na 25 seconden lag het eerste doelpunt er al in. Ronald Struijk had, net als vorige week, zijn vizier weer heerlijk op scherp en schoot de doelpunten vanuit alle hoeken en gaten erin. Het eerste doelpunt kwam dan ook op zijn naam en was tevens de 100e treffer van Avanti in dit zaalseizoen. Na tien minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord na weer een doelpunt van Ronald Struijk en een afstandsschot van Mathijs Kranenburg. De winst van dit seizoen is dat Avanti veel schiet en ook makkelijk tot scoren kan komen door een goed verzorgde rebound. Het ene na het andere afstandsschot viel erin en bij de rust stond de ploeg van Steven Mijnsbergen op een riante 11-4 voorsprong.

Het was zeker geen spectaculaire wedstrijd deze avond en zeker de tweede helft lukte het beide ploegen niet om het publiek op de banken te krijgen. Desondanks weet Avanti er deze avond toch 18 doelpunten te maken en dat zegt toch ook wel iets over de progressie die de ploeg heeft doorgemaakt. Door mee te blijven scoren met IJsselvogels bleef de marge zeven en werd de eindstand 18-11.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Mathijs Kranenburg (4), Kirsten Post (4), Fenna Teunissen (2), Kitty van der Ende en Laura van Leersum.

108

Aanstaande zaterdag staat de kraker tegen koploper VEO op het programma. VEO heeft het in het nieuwe kalenderjaar lastiger dan aan het begin van de zaalcompetitie. Ze zijn nu de te kloppen ploeg. Vorige week wisten ze nog net te ontsnappen tegen Maassluis, maar nu deze zaterdag hebben ze het eerste puntverlies geleden. Tegen KOAG werd het een 18-18 gelijkspel. Avanti kan volgende week de spanning weer in de competitie terug brengen. In eigen huis start de wedstrijd tegen VEO om 19.35 uur.