20072008 Zaal 2008/01/05 Ondo -Avanti 19-19
Fenna van Leeuwen
Mathijs Kranenburg
David Post
Laura van Leersum
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Dé Post(5)
Ronald Struijk(5)
Fenna van Leeuwen(3)
Mathijs Kranenburg(3)
David Post(2)
Laura van Leersum(1)

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft Avanti een gelijkspel behaald tegen ONDO (19-19). Voor Avanti voelde dit als een verloren punt omdat de blauw-witten vlak voor tijd nog op een 14-18 voorsprong stonden.

Avanti startte het nieuwe kalenderjaar met Laura van Leersum in de basis ten koste van Jiska de Boer. Steven Mijnsbergen bekijkt de komende wedstrijden of deze wisseling leidt tot betere resultaten. De wedstrijd tegen ONDO was alweer de vierde ontmoeting van dit seizoen. ONDO had tot nu toe twee wedstrijden gewonnen in de veldcompetitie en Avanti was in de beker de betere ploeg. De confrontaties met ONDO zijn altijd zeer interessante duels, het publiek hoeft zich geen seconde te vervelen. Er gebeurt altijd wat. Ook nu was het in de drukbezochte Westlandhal weer een knotsgekke wedstrijd waar werkelijk van alles inzat.

In de eerste helft ging het scoreverloop min of meer gelijk op, waarbij ONDO tot tweemaal toe op een twee puntenvoorsprong kwam (2-0 en 7-5). Maar Avanti trok dit telkens recht. Het vak met Dé Post en Ronald Struijk was door trainer Steven Mijnsbergen geplaatst tegenover het ONDO-vak van Barry Schep en dat pakte deze avond goed uit. ONDO had de handen vol aan de schotkracht van deze heren en was minder in staat om het favoriete stelende reboundspelletje te spelen. Vlak voor rust kwam Avanti via Mathijs Kranenburg op een 8-9 voorsprong, maar slordigheden in de passing leidde er toe dat de ploegen met een 9-9 stand gingen rusten.

Na de rust kwam ONDO op een 12-10 voorsprong maar met een geweldige demarrage liep Avanti uit naar een 12-16 voorsprong. ONDO was een kwartier lang niet in staat geweest om te scoren en Avanti leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Niets was minder waar. Zelfs een 14-18 voorsprong zes minuten voort tijd ging in een krankzinnige slotfase nog verloren. Het valt nauwelijks met pen of toetsenbord te beschrijven wat er zich in de laatste minuten allemaal afspeelde. ONDO kwam terug tot 18-18 (dankzij een drietal strafworpen). In de laatste minuut maakte Mathijs Kranenburg de 18-19 en hij leek Avanti naar de overwinning te schieten, maar aan de andere kant bracht een afstandsschot van ONDO de eindstand toch op 19-19. In het heetst van de strijd in de tweede helft waren David Post namens Avanti en Barry Schep (ONDO) nog tegen een gele kaart aangelopen.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (5), Mathijs Kranenburg (3), Fenna Teunissen (3), David Post (2) en Laura van Leersum.

96

Zo werd VEO dit weekeinde de lachende derde. Door het gelijke spel van Avanti tegen ONDO staan zij nu vier punten los. Er lopen in Voorburg al de nodige weddenschappen hoe vroeg het kampioenschap gevoerd gaat worden. Dit tegen de zin van trainer-coach Kees van Vliet die er alles aan doet om zijn manschappen maar scherp te houden voor de komende wedstrijd. En hij had daar geen ongelijk in want als we de verhalen mogen geloven heeft VEO in de tweede helft tegen nummer laatst Maassluis zelfs nog vijf punten achter gestaan. Ze zijn dus deze keer door het oog van de naald gekropen. Benieuwd hoe ze de heksenketel in Krimpen van volgende week gaan overleven.

Voor Avanti staat er wederom een kraker op het programma. In sporthal de Viergang komt IJsselvogels op bezoek. Deze ploeg heeft net als Avanti acht punten uit zes wedstrijden. Een mooi affiche voor de eerste thuiswedstrijd in dit nieuwe kalenderjaar. Aanvang: 19.30 uur.