20072008 Zaal 2007/12/15 ODO (M) -Avanti 14-14
Kirsten Post
Mathijs Kranenburg
Laura van Leersum
Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Kirsten Post
30' Niet bekend Jiska de Boer
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Kitty vd Ende
Kitty

Avanti speelde in Maasland één van zijn mindere wedstrijden van het seizoen. In sporthal de Hofstede gaf ODO veel verdedigende druk en Avanti had moeite om in de kleine hal de ruimte te vinden om vrij te komen. Daarnaast was ODO heer en meester onder de korf in aanvallend opzicht en kon naar hartelust schieten. Gevolg was dat het voor de aanwezige toeschouwers een enorm spannende wedstrijd werd.

Avanti kwam binnen vijf minuten op een 0-2 voorsprong, maar ODO had dit even zo snel weer rechtgezet. Tot aan de rust ging het scoreverloop om en om zodat de ploegen met een 6-6 stand de kleedkamers opzochten. Na de rust pakte ODO uit een strafworp en een vrije bal de eerste twee puntenmarge (8-6), maar via Mathijs Kranenburg en Fenna Teunissen werd het weer gelijk. In het verdere verloop van de wedstrijd was het steeds Avanti dat op een punt voorsprong kwam, maar niet in staat was om weg te lopen. In de laatste minuut maakte ODO ook weer gelijk (14-14) en in de laatste aanval van Avanti was er nog een kans om de winnende treffer te maken maar de bal draaide uit de korf. Eindstand 14-14. Gezien het vertoonde spel van deze avond was de uitslag terecht.

Doelpunten: Kirsten Post (3), Mathijs Kranenburg (2), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2), Jiska de Boer, Kitty van der Ende, Laura van Leersum, David Post en Dé Post.

78

VEO is momenteel een maatje te groot voor deze klasse en stevent in deze vorm rechtstreeks op het kampioenschap af. De competitie ligt nu twee zaterdagen stil en wordt pas hervat in het nieuwe jaar. Zaterdag 5 januari staan de volgende wedstrijden op het programma: