Avanti Statistiek

20072008 Zaal 2007/12/01 Maassluis -Avanti 10-15
2007/12/01 Maassluis -Avanti 10-15
Dé Post
Laura van Leersum
Mathijs Kranenburg
Fenna van Leeuwen
David Post
Ronald Struijk
Jiska de Boer
Marieke van Winden
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Jiska de Boer
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Scores:
Dé Post(4)
Laura van Leersum(3)
Mathijs Kranenburg(3)
Fenna van Leeuwen(2)
David Post(1)
Ronald Struijk(1)
Jiska de Boer(1)

In Maassluis behaalde Avanti een nuttige overwinning op de plaatselijke korfbalvereniging. Na een 4-6 voorsprong bij rust werd een betere tweede helft gespeeld en stapte de ploeg van Steven Mijnsbergen met een 10-15 overwinning van het veld.

De eerste helft was het een rommelige wedstrijd om te zien. Veel fysieke duels en overtredingen, veel geren en een scheidsrechter die meer met de randzaken bezig was dan met het volgen van het spel. Avanti kwam goed uit de startblokken, binnen 30 seconden had Fenna Teunissen van afstand al de korf gevonden. Het team van Steven Mijnsbergen speelde deze avond in de nieuwe (witte) reserveshirts omdat Maassluis ook een blauw shirt heeft. Vanuit een strafworp maakte Maassluis de gelijkmaker. Maassluis zat in deze fase fel op de bal (en man) en de aanval van Avanti had tijd nodig om elkaar te vinden. Maassluis kwam via een balletje achter de korf op voorsprong. Dankzij een afstandsschot van Laura van Leersum werd het weer gelijk. Laura speelde in plaats van Kirsten Post die nog steeds geblesseerd is. Via Marvin Soekra kwam Maassluis op 3-2 waarna Mathijs Kranenburg ook van afstand scoorde (3-3). Maassluis maakte in deze fase veel overtredingen waarvan slechts enkele bestraft werden. Zo kon Dé Post een strafworp benutten nadat Laura van Leersum bij een doorbraak onjuist was afgestopt. En nog geen twee minuten later gaf Laura haar invalbeurt extra glans door ook nog eens van afstand te scoren (3-5). Na de 4-5 uit een vrije bal kreeg een dame van Maassluis een gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Vlak voor rust kwam Avanti weer op een twee puntenmarge via een strafworp van Mathijs Kranenburg (verdiend door Jiska de Boer).

Na de rust speelde Avanti een stuk uitgekookter en kwam Maassluis er niet meer aan te pas. Vrij snel kreeg Dé Post een strafworp nadat hij voor de zoveelste keer onjuist was verdedigd, hij benutte deze kans vanaf 2.5m feilloos. Even kwam Maassluis nog dichterbij tot aan de 6-7 maar toen was Avanti los. Zes doelpunten achter elkaar maakte dat de wedstrijd gelopen was. Via doelpunten van Jiska de Boer (onder de korf), Laura van Leersum (afstand), Dé Post (afstand), Fenna Teunissen (afstand), David Post (afstand) en Ronald Struijk (afstand) kwam er een comfortabele 6-13 stand op het scorebord. Zes minuten voor tijd moest Kitty van der Ende nog met een blessure uitvallen nadat ze bij een schot tegen de scheidsrechter was aangekomen. Ze werd vervangen door Marieke van Winden. De wedstrijd eindigde in een 10-15 overwinning voor Avanti met doelpunten van Mathijs Kranenburg (vrije bal) en Dé Post (afstand). Avanti had de tweede helft beter het spel van Maassluis gelezen en daar goed op geanticipeerd. Maassluis was deze avond eigenlijk alleen maar gevaarlijk via aanvoerder Marvin Soekra en dat is te weinig om voldoende weerstand te kunnen bieden op eerste klasse niveau.

Doelpunten: Dé Post (4), Mathijs Kranenburg (3), Laura van Leersum (3), Fenna Teunissen (2), Jiska de Boer, David Post en Ronald Struijk.

Overige uitslagen:
Kinderdijk - ONDO(G) 13-18
VEO - IJsselvogels 22-12
KOAG - ODO(M) 13-11

De foto's staan in het fotoalbum. Klik hier voor de foto's.

Stand Klasse 1F:

1.

VEO

6

67 

34 

2.

ONDO

49

40

3.  Avanti 3 4 44 41
4.  KOAG 37  37 

5.

Kinderdijk

2

44 

50 

6.

IJsselvogels

3

2

41

49

7.

Maassluis

1

38 

44

8.

ODO

3

0

32 

57

Aanstaande zaterdag is er weer een zeer interessant programma in de eerste klasse F. Zo staat de streekderby ODO tegen Maassluis op het programma, waar de huidige trainer van Maassluis (Rob Berreboom) op bezoek gaat bij de club waar hij de voorbije jaren zoveel succes had. Verder staat er de kraker VEO tegen ONDO op de rol. Eens kijken of VEO er nu weer meer dan twintig doelpunten ingooit. Of kan ONDO de scoringsdrift van de ploeg van Kees van Vliet stoppen? In Moordrecht treffen IJsselvogels en KOAG elkaar.

Avanti speelt aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. Om 19.35 uur kan de ploeg van Steven Mijnsbergen vol aan de bak tegen Kinderdijk. Toeschouwers zijn meer dan welkom. Krijgen we deze zaterdag alle 506 stoeltjes op de tribune vol?

David
Laura
Jiska
Fenna