20122013 Veld 2012/09/22 Excelsior -Avanti 16-14
Daan Westmaas
Arie Vingerling
Cherrel Tonkes
Babette Heyblom
69' Afstand Stefan Hogervorst(16 - 14)
68' Afstand Fenna van Leeuwen(16 - 13)
67' Afstand Excelsior(16 - 12)
66' Afstand Excelsior(15 - 12)
65' Doorloop Stefan Hogervorst(14 - 12)
64' Strafworp Stefan Hogervorst(14 - 11)
63' Afstand Excelsior(14 - 10)
61' Afstand Excelsior(13 - 10)
60' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 10)
57' Afstand Stefan Hogervorst(12 - 9)
57' Vrije Bal Excelsior(12 - 8)
55' Vrije Bal Excelsior(11 - 8)
53' Afstand Excelsior(10 - 8)
51' Afstand Arie Vingerling(9 - 8)
50' Afstand Excelsior(9 - 7)
45' Afstand Daan Westmaas(8 - 7)
36' Afstand Excelsior(8 - 6)
35' Korte kans Stefan Hogervorst(7 - 6)
35' Vrije Bal Daan Westmaas(7 - 5)
34' Strafworp Excelsior(7 - 4)
32' Afstand Excelsior(6 - 4)
27' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 4)
23' Afstand Daan Westmaas(5 - 3)
22' Doorloop Excelsior(5 - 2)
20' Korte kans Excelsior(4 - 2)
16' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 2)
16' Doorloop Excelsior(3 - 1)
10' Strafworp Excelsior(2 - 1)
5' Doorloop Stefan Hogervorst(1 - 1)
5' Afstand Excelsior(1 - 0)
Stefan Hogervorst(8)
Daan Westmaas(3)
Fenna van Leeuwen(2)
Arie Vingerling(1)

Excelsior heeft een vrij eenvoudige overwinning op Avanti geboekt in een zeer matige wedstrijd.  Het lukte Avanti niet om echt in de wedstrijd te komen en Excelsior bleef steeds een stapje voor. Verder had scheidsrechter Coenraads het duidelijk niet met Avanti op want alle twijfelgevallen waren voor Excelsior en een aantal Excelsior doelpunten kwamen tot stand na discutabele beslissingen. Ondanks de maar liefst 8 treffers van Stefan bleef Avanti op 14 doelpunten steken waar Excelsior er 16 wist te produceren.

Avanti trad in Delft aan zonder David Post. De blessure die hij vorige week tegen Tempo opliep blijkt toch ernstiger dan gedacht. Zijn enkelband is ingescheurd. David is dus voorlopig niet van de partij. Arie kreeg als tegenstander de trainer van ons A1, Reinier van de Hoek.  Overigens had Arie het bijzonder moeilijk tegen de slim spelende Reinier.

De eerste helft verloopt gezapig, en Excelsior heeft bij rust een 7-5 voorsprong genomen. Het zijn bij Avanti alleen Stefan en Daan die de korf weten te vinden ( Steef 3 en Daan 2). Het is vooral Excelsior dat rond de korf veel slimmer speelt, en uit een aantal korte kansen weet te scoren.

In de tweede helft komen beide ploegen pas na 20 minuten een beetje los.  Inmiddels zijn Maaike, Jordi en Cherrel in het veld gekomen. Alleen Daan, die overigens een goede wedstrijd speelde,  blijft nog over in zijn vak.  Na de 11-8 uit een vrije bal van Excelsior volgen de doelpunten elkaar in  snel tempo op en de wedstrijd wordt ook leuker om naar te kijken. Avanti kan Excelsior niet echt zenuwachtig maken, maar in het laatste kwartier toch maar liefst 6 Avantidoelpunten, 4 van Steef en 2 van Fenna. Eindstand 16-14.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (8) , Daan Westmaas (3),  Fenna Teunissen (2),  Arie Vingerling