20122013 Veld 2012/09/29 Avanti - KVS 15-13
2012/09/29 Avanti - KVS 15-13
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
70' Tekst Einde, de eerste 2 punten zijn binnen
69' Strafworp Daan Westmaas(15 - 13)
67' Doorloop KVS(14 - 13)
66' Strafworp KVS(14 - 12)
55' Afstand Babette Heyblom(14 - 11)
54' Afstand Daan Westmaas(13 - 11)
53' Strafworp KVS(12 - 11)
51' Korte kans KVS(12 - 10)
50' Afstand Babette Heyblom(12 - 9)
50' Afstand Daan Westmaas(11 - 9)
47' Vrije Bal KVS(10 - 9)
44' Tekst Jordi voor Ro
43' Korte kans Arie Vingerling(10 - 8)
42' Korte kans Maaike Hazenkamp(9 - 8)
37' Tekst KVS mist sw
36' Afstand Ronald Struijk(8 - 8)
35' Afstand KVS(7 - 8)
35' Tekst Rust
35' Tekst 2e helft begonnen
32' Strafworp Stefan Hogervorst(7 - 7)
30' Korte kans KVS(6 - 7)
30' Afstand Ronald Struijk(6 - 6)
28' Strafworp KVS(5 - 6)
27' Korte kans KVS(5 - 5)
26' Vrije Bal Stefan Hogervorst(5 - 4)
23' Strafworp KVS(4 - 4)
20' Strafworp KVS(4 - 3)
17' Vrije Bal KVS(4 - 2)
17' Afstand Maaike Hazenkamp(4 - 1)
13' Afstand Daan Westmaas(3 - 0)
11' Vrije Bal KVS(2 - 1)
10' Strafworp Stefan Hogervorst(2 - 0)
6' Afstand Arie Vingerling(1 - 0)
1' Tekst KVS mist strafworp
0' Tekst We zijn begonnen
Daan Westmaas(4)
Stefan Hogervorst(3)
Ronald Struijk(2)
Maaike Hazenkamp(2)
Babette Heyblom(2)
Arie Vingerling(2)

Avanti behaalde een zeer verdiende overwinning op KVS. Na een 7-7 ruststand pakte Avanti vroeg in de tweede helft een twee doelpuntenvoorsprong en liet deze niet meer glippen. KVS scoorde deze middag voornamelijk uit vrije ballen en strafworpen, slechts viermaal werd een gewoon velddoelpunt gescoord.

babette

Het was een turbulente week geweest voor Avanti na de zeperd tegen Excelsior, maar deze zaterdag was de strijdlust volledig terug. Na een gemiste strafworpr van KVS opende Avanti sterk. De eerste aanval scoorde via Arie Vingerling en Stefan Hogervorst de 2-0. Arie Vingerling was bijna de hele week ziek geweest en het was de vraag of hij vandaag de 70 minuten zou volmaken. Arie speelde echter een uitstekende wedstrijd en had een groot aandeel in de goede prestatie tegen KVS. Tot aan de 4-2 bleef Avanti op voorsprong, echter aanvallend werd de bal in deze fase minder rond gespeeld en KVS kwam via twee strafworpen op gelijke hoogte. Tot de rust zou de stand in evenwicht blijven. Van de zeven doelpunten van KVS kwamen er drie uit een strafworp en twee uit een vrije bal. Het was de eigen onhandigheid van Avanti dat er zoveel strafworpen en vrije ballen werden weggegeven.

arie

In de tweede helft speelde Avanti met de wind mee en moest KVS het veld achter de korf zoeken om te kunnen schieten. Na de 8-8 miste KVS de tweede strafworp van de wedstrijd en Avanti profiteerde optimaal via Maaike Hazenkamp en Arie Vingerling. In plaats van 8-9 achter stond Avanti 10-8 voor. Coach Steven Mijnsbergen bracht Jordi van Zuidam vervolgens in het veld voor Ronald Struijk. Avanti kon de marge lang op twee doelpunten verschil handhaven en het waren Daan Westmaas en Babette Heijblom die in deze fase het voortouw namen en zeer zuiver van afstand waren. Dit resulteerde in een 14-11 voorsprong met nog ruim tien minuten te spelen. Even leek er een deja vu tekomen van de slotfases tegen SKF en Tempo toen een voorsprong in laatste minuten werd weggegeven. KVS kwam terug via 14-12 en 14-13. Het was echter Daan Westmaas die zeer koelbloedig in de laatste minuut een strafworp benutte en Avanti de eerste zege in de Hoofdklasse bracht. Eindstand 15-13.

daan

Na afloop zeer blije gezichten in het Avanti-kamp, de eerste punten zijn binnen. Een mooie basis om op verder te gaan bouwen.

lol

Doelpunten: Daan Westmaas (4), Stefan Hogervorst (3), Maaike Hazenkamp (2), Babette Heijblom (2), Ronald Struijk (2) en Arie Vingerling (2).