20062007 Veld 2007/04/07 Avanti - Ijsselvogels 17-15
2007/04/07 Avanti - Ijsselvogels 17-15
Mathijs Kranenburg
Jiska de Boer
30' Niet bekend Jiska de Boer
30' Niet bekend Mathijs Kranenburg

Mirjam Duin

Een prima overwinning was er voor Avanti 1 in de eerste competitiewedstrijd op het eigen kunstgras. Na een ruststand van 9-6 werd een belangrijke 17-15 overwinning behaald.

Zaterdag 7 april 2007 zal de boeken in gaan als een historische dag in de geschiedenis van Avanti. Op deze dag werden de eerste officiële wedstrijden op het nieuwe kunstgras gespeeld. De nieuwe kantine is nog niet open, dus dat betekende een lange wandeling vanuit de oude kantine naar het nieuwe veld. Ook voor de toeschouwers is het wennen: je moet op tijd vertrekken wil je op tijd bij de wedstrijd zijn. En het is ook even zoeken wat nu het favoriete plekje wordt: waar heb je het beste zicht op het hoofdveld en waar sta je ook strategisch goed voor een snelle bestelling aan de bar.

De toeschouwers kregen deze middag een zeer doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld. Het team van coach Arjen van Nieuwenhuijzen had er zin in en speelde zeer gedreven. Het wilde absoluut de eerste wedstrijd op het nieuwe veld winnen. In de uitwedstrijd in Moordrecht was het destijds ook een doelpuntenfestijn geweest. Avanti schoot toen met scherp en won met maar liefst 23-16. Ook nu stond het vizier van een groot aantal spelers heerlijk op scherp.

IJsselvogels opende van afstand de score. Het was Dé Post die vanuit een vrije bal de stand direct gelijk trok, en daarmee het eerste officiële Avanti 1 doelpunt op eigen kunstgras scoorde. Nadat IJsselvogels op 1-3 was gekomen, kwam de Avanti-doelpuntenmachine op gang. Vier doelpunten op rij betekenden een 5-3 voorsprong. Een omdraaibal van Dé Post, een doorloop van Jiska de Boer, een strafworp van Mathijs Kranenburg en een mooi balletje achter de korf van Ronald Struijk maakten het kwartet vol. Niet alleen Avanti was zuiver van afstand ook IJsselvogels heeft een paar goede schutters in de ploeg en daarmee werd het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Twee schoten van afstand betekenden weer een gelijke stand (5-5). De beleving die coach Arjen van Nieuwenhuijzen vorige week tegen OVVO miste was er deze dag wel en het volgende kwartet aan doelpunten viel door het mandje. De zuiverheid van afstand was weer helemaal terug en Fenna Teunissen, Mathijs Kranenburg en Dé Post (2x) zorgden voor de 9-5. Via een strafworp werd de ruststand 9-6.

Na de rust maakte Ronald Struijk er van afstand weer een vierpuntenmarge van (10-6). IJsselvogels was in de tweede helft nog effectiever met schoten van afstand en dat maakte dat Avanti niet verder uit kon lopen en zelfs halverwege de tweede helft IJsselvogels zag naderen tot op een punt (12-11). Maar het was Avanti dat op de juiste momenten net weer wist te scoren. Na de 12-11 werd het via Dé Post en Mathijs Kranenburg weer een verschil van drie. Dit hield Avanti vol tot aan de 16-13. In de laatste tien minuten werd het toch weer spannend toen IJsselvogels terug kwam tot 16-15, maar een schot van Ronald Struijk bracht Avanti in veilige haven. Eindstand 17-15.

Een zeer nuttige overwinning voor de hoofdmacht. Aanstaande zaterdag is de ploeg vrij en waarschijnlijk wordt op woensdag 18 april de inhaalwedstrijd tegen ODO gespeeld. Definitieve informatie hierover volgt nog. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 21 april tegen De Vinken.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (5), Mathijs Kranenburg (3), David Post (2), Jiska de Boer en Fenna Teunissen.