20122013 Veld 2012/10/06 Sporting Trigon -Avanti 9-21
Arie Vingerling
Daan Westmaas
Cherrel Tonkes
Babette Heyblom
30' Niet bekend Arie Vingerling
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Daan Westmaas
Daan Westmaas(1)

Een klinkende overwinning voor Avanti tegen nummer laatst Sporting Trigon. Na de winst op KVS vorige week heeft Avanti de smaak te pakken. Na een 4-10 voorsprong bij rust liep de ploeg uit Pijnacker in de tweede helft steeds verder uit en de wedstrijd eindigde in een zeer ruime 9-21 eindstand.

ronald

Het waren deze zaterdag Ronald Struijk en Arie Vingerling die Avanti in de eerste helft in het zadel hielpen. Beide heren waren spatzuiver van afstand en vooral Ronald had een zeer hoog scoringspercentage in de eerste fase van de wedstrijd (in de eerste helft zou hij 5 doelpunten maken).

rebound

Het begon de eerste minuten nog niet eenvoudig voor Avanti, aanvallend was de rebound nog niet op orde en er waren veelal één schotsaanvallen. De eerste score was dan ook voor Trigon, maar Ronald Struijk scoorde de gelijkmaker. Via Arie Vingerling kwam Avanti op voorsprong en Trigon scoorde uit een doorloop de 2-2. Zoals gezegd had Ronald Struijk een belangrijk aandeel in de score deze dag en binnen de minuut scoorde hij de 2-3 en de 2-4. Tot aan de 4-6 bleef het verschil twee doelpunten. In de 26e minuut nam Steven Mijnsbergen een time-out want ondanks de voorsprong was hij nog niet tevreden. De time-out had direct resultaat want Avanti liep voor de rust uit naar een riante 4-10 voorsprong.

stefan

Na de rust rondde Arie Vingerling na 37 seconden al een mooie combinatie met Stefan Hogervorst af en na een gemiste strafworp van Trigon was het Maaike Hazenkamp die de stand naar 4-12 tilde. Er werd vervolgens een tijdlang om en om gescoord, waarbij Avanti een aantal zeer fraaie treffers wist te noteren. Een mooie vrije bal variant waaruit Kitty van der Ende scoorde en twee klasse doorbraken van Stefan Hogervorst waren bijzonder mooie doelpunten. Sporting Trigon wist in de laatste fase van de wedstrijd geen potten meer te breken en Avanti wist zelfs nog de twintig doelpunten aan te tikken. Eindstand 9-21.

kitty

Een belangrijke en noodzakelijke overwinning en er zullen meer wedstrijden gewonnen moeten gaan worden nu veel ploegen bij elkaar punten aan het halen zijn. Zo wist Rohda thuis in Amsterdam SKF te verslaan en Excelsior zakt nu ook naar beneden na de nederlaag tegen Tempo. Aanstaande zaterdag speelt Avanti thuis tegen Rohda, wederom een belangrijke wedstrijd.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Arie Vingerling (5), Stefan Hogervorst (3), Kitty van der Ende (2), Maaike Hazenkamp (2), Fenna Teunissen (2) en Daan Westmaas.

Rohda - SKF 14-13
Excelsior - Tempo 11-15
KVS - KCC/Delta Logistiek 15-14