20122013 Zaal 2012/12/01 Avanti - Antilopen 24-14
2012/12/01 Avanti - Antilopen 24-14
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand David Post
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Doorloop Babette Heyblom
30' Afstand Jordi van Zuidam
30' Afstand Babette Heyblom
30' Vrije Bal Daan Westmaas
30' Afstand Daan Westmaas
30' Strafworp Jordi van Zuidam
30' Korte kans David Post
30' Korte kans Kitty vd Ende
30' Doorloop Fenna van Leeuwen
30' Afstand Ronald Struijk
Kitty vd Ende(1)

Geen topkorfbal, maar een terechte overwinning.

Eindelijk mocht het vlaggenschip van Avanti dan in eigen hal aantreden voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tribunes goed gevuld en de spotlights op scherp voor Avanti 1 en de mee oplopende jeugd van Avanti D1 en D2.

Avanti begint heel sterk. De eerste aanval met Maaike Hazenkamp, Babette Heijblom, Arie Vingerling en Jordy van Zuidam scoort binnen tien seconden via Maaike van achter de korf het eerste punt.  Ook  nummer twee neemt Maaike voor haar rekening.

De tweede aanval met Kitty v.d. Ende, Fenna Teunissen, David Post en Daan Westmaas scoort ook twee maal, en binnen viereneenhalve minuut staat er een 4 -0 stand op het scorebord. In het begin speelt Avanti scherp en gevarieeerd en wordt er door meerdere personen gescoord. Na de spetterende opening laat het team dan verdedigend wat steekjes vallen waardoor tegenstander Antilopen mee kan gaan scoren. Met nog ca. een kwartier te spelen weet de verdediging steeds beter te sluiten en kan Avanti gaan uitlopen. De rust wordt bereikt met een 14 -6 voorsprong.

Na rust is Avanti de concentratie wat kwijt. De aanvallen worden slordig en er wordt niet scherp meer verdedigd. Antilopen komt terug tot 6 punten. Avanti coach Mijnsbergen vraagt een time out aan om het team weer op de rails te krijgen. De adviezen worden ter harte genomen en het verschil loopt dan weer op tot 10 punten. De wedstrijd eindigt uiteindelijk dan ook in een 24-14 overwinning voor Avanti 1.

Jordy van Zuidam begon deze wedstrijd voor het eerst in de basis van Avanti 1. Na een aantal invalbeurten was deze wedstrijd zijn eerste complete wedstrijd in de hoofdmacht van Avanti 1. Hij verving de geschorste Stefan Hogervorst, die vorige week in de wedstrijd tegen Victum tegen zijn tweede gele kaart aanliep, met een schorsing tot gevolg. Met 6 goals voor Jordy een prima wedstrijd en een flink aandeel in de overwinning.

Jordy van Zuidam 6, Fenna Teunissen en Daan Westmaas 4, Maaike Hazenkamp en David Post 3, Babette Heijblom 2, Kitty v.d. Ende en Ronald Struijk 1.