20122013 Zaal 2012/12/22 Avanti - EKVA 26-20
2012/12/22 Avanti - EKVA 26-20
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
60' Strafworp EKVA(26 - 20)
60' Tekst eindstand 26-20
59' Afstand Jordi van Zuidam(26 - 19)
59' Doorloop EKVA(25 - 19)
59' Afstand David Post(25 - 18)
59' Afstand Maaike Hazenkamp(24 - 18)
58' Strafworp Stefan Hogervorst(23 - 18)
57' Korte kans Fenna van Leeuwen(22 - 18)
55' Korte kans David Post(21 - 18)
55' Afstand EKVA(20 - 18)
54' Afstand EKVA(20 - 17)
53' Afstand Daan Westmaas(20 - 16)
47' Strafworp EKVA(19 - 16)
46' Korte kans Stefan Hogervorst(19 - 15)
44' Doorloop EKVA(18 - 15)
44' Strafworp Daan Westmaas(18 - 14)
43' Afstand Daan Westmaas(17 - 14)
40' Afstand Maaike Hazenkamp(16 - 14)
40' Korte kans Jordi van Zuidam(15 - 14)
39' Doorloop EKVA(14 - 14)
38' Afstand EKVA(14 - 13)
35' Strafworp Stefan Hogervorst(14 - 12)
33' Afstand EKVA(13 - 12)
32' Afstand Kitty vd Ende(13 - 11)
31' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 11)
30' Tekst ruststand 11-11
29' Afstand Babette Heyblom(11 - 11)
29' Afstand Maaike Hazenkamp(10 - 11)
27' Korte kans David Post(9 - 11)
25' Doorloop Daan Westmaas(8 - 11)
25' Strafworp EKVA(7 - 11)
24' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 10)
23' Afstand EKVA(6 - 10)
22' Strafworp Daan Westmaas(6 - 9)
20' Afstand EKVA(5 - 9)
19' Vrije Bal EKVA(5 - 8)
18' Afstand EKVA(5 - 7)
17' Strafworp Daan Westmaas(5 - 6)
17' Strafworp EKVA(4 - 6)
16' Afstand EKVA(4 - 5)
15' Strafworp EKVA(4 - 4)
13' Afstand EKVA(4 - 3)
12' Afstand Arie Vingerling(4 - 2)
10' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 2)
7' Afstand Daan Westmaas(2 - 2)
6' Afstand EKVA(1 - 2)
2' Afstand EKVA(1 - 1)
1' Afstand Babette Heyblom(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Arie Vingerling(1)

Onverwacht ruime overwinning van Avanti op EKVA.  In de eerste helft stond EKVA zelfs nog op een voorsprong van 4 doelpunten. Avanti wist de stand vlak voor rust weer gelijk te trekken naar een 11-11 ruststand. Door maar liefst 15 scores in de 2e helft voor Avanti toch nog een ruime 26-20 overwinning.

EKVA was in de beginfase beter bij de les dan Avanti. Onder leiding van interim coach Henry Mers pakte EKVA na 20 minuten zelfs een 5-9 voorsprong. Mede door een aantal onnodige overtredingen van Avanti waar schedsrechter Komduu, die het zonder grensrechter helemaal alleen moest doen, strafworpen uitdeelde.

Het zijn Daan, David, Maaike en Babette die Avanti in de laatste minuten voor de rust weer helemaal terug in de wedstrijd brengen waardoor de ploegen met 11-11 de kleedkamer ingaan.

In de tweede helft pakt Avanti de zaken beter aan. Jordi is inmiddels in het veld gekomen voor Arie en al vrij snel brengen Fenna en Kitty Avanti op twee punten voorsprong, 13-11. Een belangrijk moment is dan wanneer scheidsrechter de 13-13 van EKVA afkeurt. Onduidelijk is waarom hij dit doet. Maar Avanti profiteert optimaal. Stefan scoort 14-12 uit een strafworp. Hoewel Avanti op dat moment de betere ploeg is slaagt EKVA er toch in op gelijke hoogte te komen 14-14, maar wel voor de laatste keer.

In 5 minuten neemt Avanti dan een beslissende voorspong. Jordi met een prachtige combinatie met Stefan in de doorbraak, Maaike en 2 keer Daan betekenen een 18-14 voorsprong voor Avanti en de genadeklap voor EKVA. EKVA komt deze klap niet meer te boven. De 18-14 van Daan is overigens al weer het 250e doelpunt voor Avanti dit seizoen.

Na het dubbel missen van een strafworp door EKVA bij 23-18 wordt er in de slotfase net zoals in de wedstrijd tegen Sporting Trigon weer flink gescoord. In de laatste minuut zelfs 4 doelpunten nu. David van afstand, doorloop EKVA, Jordi uit de uitgooi vanaf de lijn en in de slotseconden nog een strafworp voor EKVA. Een mooi einde van een wedstrijd die in de tweede helft voor Avanti pas lekker ging lopen. Eindstand 26-20.

Ook concurrenten Die Haghe en Victum / IGCN wisten te winnen dus aan kop van de ranglijst verandert er niet veel.