20102011 Veld 2010/09/26 Sporting Delta -Avanti 11-17
2010/09/26 Sporting Delta -Avanti 11-17
Sharon vd Meer
Iris Westhoven
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
Colin vd Zanden(5)
Ronald Struijk(4)
Dé Post(3)
David Post(2)
Maaike Hazenkamp(2)
Sharon vd Meer(1)

Mocht er nog aan getwijfeld worden, na de vierde wedstrijd heeft Avanti definitief bewezen dit veldseizoen mee te gaan doen om de prijzen. Tegen een sterk verdedigend Sporting Delta was het in de eerste helft moeilijk tot scoren komen. Toen na rust (4-6) Avanti vrij snel uitliep naar 5-9 was het verzet van Sporting Delta echter gebroken.  Uiteindelijk werd het een 11-17 eindstand.

Avanti vertrok richting Dordrecht als koploper in de Overgangsklasse C. Een gemotiveerd Sporting Delta trakteerde Avanti op de strakke verdediging.  Aanvankelijk is deze moeilijk te slechten, en na de 0-1 van Dé neemt Sporting Delta een 3-1 voorsprong. De doelpunten zijn
duur in de 1e helft, maar Colin en Sharon brengen van afstand Avanti weer op gelijke hoogte. De gevaarlijke vrije ballen van Sporting Delta, waar de scheidsrechter kwistig mee strooit, worden inmiddels ook goed gelezen. Deze leveren geen gevaar meer op. In totaal weet Sporting Delta 2 keer uit 8 vrije ballen te scoren. Door twee scores van Colin wordt de rust bij 4-6 bereikt.

Na de rust tapt Avanti uit een ander vaatje. Er wordt enorm veel druk op de verdediging van Sporting Delta gezet en doelpunten blijven dan ook niet uit. Waaronder een paar juweeltjes. De 4-7 en 4-8 van Ronald en David zijn om in te lijsten. Wederom een sterk staaltje samenspel waar uit een overgenomen doorloop de vrijstaande speler goed gevonden wordt.
Sporting Delta krijgt het steeds moeilijker met het vinden van een gaatje in de verdediging van Avanti en andersom wordt steeds eenvoudiger gescoord. Na de 6-10 van Ronald komt Avanti niet meer in gevaar en wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld naar de 11-17 eindstand.

Foto's

Doelpunten:  Colin van der Zanden (5), Ronald Struijk (4), Dé Post (3), David Post (2),  Maaike Hazenkamp (2) en Sharon van der Meer

KVA - Albatros   17-17
Eibernest/Vrolijk - Groen Geel 14-13
Refleks - Futura 13-15