20122013 Zaal 2013/01/12 Avanti - Vriendenschaar 17-10
2013/01/12 Avanti - Vriendenschaar 17-10
Daan Westmaas
Babette Heyblom
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand David Post
30' Afstand Jordi van Zuidam
30' Korte kans Jordi van Zuidam
30' Doorloop Jordi van Zuidam
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Strafworp Daan Westmaas
30' Afstand Daan Westmaas
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Korte kans Babette Heyblom
30' Afstand Manon Ballings
Babette Heyblom(1)

Na een moeizame eerste helft met een 6-4 voorsprong bij rust speelde Avanti een betere tweede helft en dat resulteerde in een 17-10 overwinning.

jordi

Avanti begon met Jordi van Zuidam in de basis omdat Arie Vingerling afgelopen week geveld was door een vervelende oorontsteking. Arie was wel dusdanig hersteld dat hij reserve kon zitten. De eerste helft gaf geen hoogstaand korfbal, beide ploegen hadden grote moeite om tot fatsoenlijke aanvallen te komen. Vriendenschaar zou zelfs regelmatig door de schotklok heen gaan. De gevreesde topschutters van Vriendenschaar Bert Verspuij en Krista Kop kwamen niet aan hun gebruikelijke moyenne. Krista Kop zat in de tang bij Fenna Teunissen die lekker fel in de wedstrijd zat.

stefan

Avanti grossierde in plaatsfouten en de tweede aanval had net als vorige week moeite om in het ritme te komen. Halverwege de eerste helft had Avanti pas 1 doelpunt gemaakt via Maaike Hazenkamp en Vriendenschaar eentje meer en er stond een 1-2 tussenstand op het bord. Via aanvoerder David Post werd het 2-2 en het was David die vervolgens via een fraaie onderschepping aan de basis lag van de 3-2 van Jordi van Zuidam. Jordi was deze zaterdag weer voldoende hersteld van zijn vorige week opgelopen blessure en "de man van elastiek" liet ook vandaag weer zien waar deze naam vandaan komt. Na de 3-3 moest Maaike Hazenkamp naar de kant vanwege duizelingen en ze werd vervangen door Nikki van Trigt. In de laatste tien minuten voor de rust werden de schoten van Avanti effectiever en via Fenna Teunissen, Daan Westmaas en Stefan Hogervorst werd een 6-4 ruststand bereikt.

maaike

In de tweede helft werd het spelbeeld iets aantrekkelijker doordat Avanti het tempo wat opschroefde. Met een buzzerbeater kwam Vriendenschaar op 6-5. David Post en Jordi van Zuidam breidden de voorsprong uit naar 8-5. Bij 8-6 kwam Manon Ballings in het veld voor Kitty van der Ende. En zo stonden er drie spelers van het tweede in het veld, waarbij het goede nieuws is dat zij voortreffelijk meedraaiden en ook nog het verschil maakten deze avond. Via Daan Westmaas en Fenna Teunissen kwam de stand op 10-6. En een fraaie omdraaibal van Babette Heyblom betekende zelfs de 11-6. De wedstrijd was eigenlijk op dat moment gespeeld want Vriendenschaar kon geen vuist meer maken. Vermeldenswaardig in de rest van de wedstrijd was het scorende vermogen van Manon Ballings (tweemaal fraai van afstand) en Jordi van Zuidam (driemaal). Vriendenschaar ging ook nu weer regelmatig door de schotklok en aanvoerder David Post bepaalde de eindstand op 17-10.

manon

Doelpunten: Jordi van Zuidam (5), David Post (3), Manon Ballings (2), Fenna Teunissen (2), Daan Westmaas (2), Maaike Hazenkamp, Babette Heijblom en Stefan Hogervorst.

jordi

Voor de foto's klik hier.

Voor de foto's van de fotograaf van Vriendenschaar klik hier.

De weken van de waarheid breken nu aan. Die Haghe wist knap te winnen bij Victum en is nu alleen koploper. Wil Avanti mee gaan doen om het kampioenschap dan zal er volgende week gewonnen moeten worden in Den Haag en dan wacht de week erna de volgende uitdaging met een thuiswedstrijd tegen Victum. Avanti heeft de steun van het publiek meer dan nodig. Kom volgende week allemaal naar Den Haag. Om 18.35 uur speelt in sporthal Houtrust eerst Avanti 2 tegen Die Haghe 2 en om 20.05 begint de wedstrijd Die Haghe 1 tegen Avanti 1. Blue White Dynamite on tour. Ben jij er ook bij?

EKVA - Sporting Trigon 24-19
Victum/IGCN - Die Haghe 17-20
DOS Kampen - Antilopen 18-21