20122013 Zaal 2013/01/19 Die Haghe -Avanti 21-16
2013/01/19 Die Haghe -Avanti 21-16
Daan Westmaas
Babette Heyblom
Arie Vingerling
60' Tekst Eindstand 21-16
59' Doorloop Die Haghe(21 - 16)
59' Afstand Nikki van Trigt(20 - 16)
57' Afstand Die Haghe(20 - 15)
56' Korte kans David Post(19 - 15)
54' Korte kans Die Haghe(18 - 14)
54' Afstand Die Haghe(19 - 14)
53' Afstand Die Haghe(17 - 14)
53' Tekst Arie voor Jordi
51' Korte kans Daan Westmaas(16 - 14)
49' Vrije Bal Daan Westmaas(16 - 13)
48' Korte kans Die Haghe(16 - 12)
47' Korte kans Die Haghe(15 - 12)
45' Afstand Daan Westmaas(14 - 12)
45' Tekst Manon voor Maaike
45' Tekst Nikki voor Kitty
45' Afstand Die Haghe(14 - 11)
44' Strafworp Stefan Hogervorst(13 - 11)
43' Afstand Die Haghe(13 - 10)
40' Strafworp Die Haghe(12 - 10)
39' Afstand David Post(11 - 10)
39' Vrije Bal Die Haghe(11 - 9)
37' Afstand Jordi van Zuidam(10 - 9)
34' Afstand Die Haghe(10 - 8)
33' Doorloop Die Haghe(9 - 8)
32' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 8)
31' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 7)
30' Tekst Rust
30' Tekst 2e helft
29' Afstand Die Haghe(8 - 6)
29' Afstand Die Haghe(7 - 6)
28' Strafworp Stefan Hogervorst(6 - 6)
28' Afstand Die Haghe(6 - 5)
27' Strafworp Die Haghe(5 - 5)
20' Strafworp Daan Westmaas(4 - 5)
17' Afstand Fenna van Leeuwen(4 - 4)
10' Afstand Fenna van Leeuwen(4 - 3)
9' Afstand Die Haghe(4 - 2)
8' Tekst Steven Rode kaart
8' Strafworp Daan Westmaas(3 - 2)
6' Afstand Jordi van Zuidam(3 - 1)
6' Afstand Die Haghe(3 - 0)
1' Afstand Die Haghe(2 - 0)
0' Afstand Die Haghe(1 - 0)
0' Tekst De ploegen worden voorgesteld
0' Tekst We zijn begonnen
Daan Westmaas(5)
Jordi van Zuidam(4)
David Post(2)
Stefan Hogervorst(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Nikki van Trigt(1)

Avanti is er net zoals in de thuiswedstrijd niet in geslaagd de Kanaries aan het wankelen te krijgen.  De ploeg van Die Haghe neemt op de beslissende momenten de juiste beslissingen en is gewoon efficienter in de afronding.  Daarbij heeft de ploeg van Die Haghe natuurlijk een pak meer ervaring.  Maar Avanti heeft de huid zeker duur verkocht.

Met  Jordi in de spits  op de plek van Arie is Die Haghe  in de beginfase weer het scherpst. Gelukkig niet zoals in de thuiswedstrijd waar in no time een 0-5 voorsprong op het bord staat,  is het nu na 6 minuten  3-0 voor Die Haghe.  Wel even ,  maar het zijn Jordi en Daan die al snel de aansluiting weer maken.

Er wordt keihard gewerkt door beide ploegen maar er is weinig ruimte door de strakke verdediging.  Veel  geboden kansen worden gemist waardoor de stand na 20 minuten pas 4-5 is. Avanti is zelfs op voorsprong  gekomen door twee afstandschoten van Fenna en een strafworp van Daan. Kitty staat als een huis onder de korf alle ballen te plukken en het ziet er eigenlijk wel goed uit voor Avanti.

Maar zoals wel vaker zit het venijn weer in de staart. Die Haghe weet in de laatste 3 minuten voor de rust maar liefst 4 keer te scoren ( 2 in de laatste 30 seconden) , voor Avanti is het alleen Stefan die nog scoort. Het gevolg is dat Avanti toch nog met een flinke kater en 8-6 achterstand de kleedkamer in gaat.

Na rust een flinke opleving van Jordi. Met twee afstandschoten brengt hij de ploegen weer naast elkaar, 8-8. Maar vanaf dat moment begint Die Haghe sterker te worden. Zij pakken weer een voorsprong van twee doelpunten.  Avanti is niet meer in staat langszij te komen en ziet Die Haghe in de verte verdwijnen. Manon , Nikki en Arie komen nog in het veld voor resp. Maaike, Kitty en Jordi. Maar het zit er gewoon niet meer in. Nikki scoort met 20-16 nog haar eerste doelpunt in Avanti  1, maar het is Die Haghe dat uiteindelijk met 21-16 de verdiende winst pakt. Hiermee doet Die Haghe goede zaken want Victum / IGCS verloor met maar liefst 24-14 bij Sporting Trigon. Die Haghe staat nu 3 punten los van Avanti.

Doelpunten: Daan Westmaas(5), Jordi van Zuidam(4).  David Post, Fenna Teunissen en Stefan Hogervorst(2), Nikki van Trigt