20102011 Veld 2011/05/21 Avanti - Groen Geel 21-21
Sharon vd Meer
Maaike Hazenkamp
Kitty vd Ende
Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Iris Westhoven
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Ronald Struijk(8)
Dé Post(4)
Iris Westhoven(3)
David Post(2)
Colin vd Zanden(2)
Sharon vd Meer(2)

Als er ooit een kans was geweest om te winnen van Groen Geel dan was het deze zaterdag. Met nog 10 minuten te spelen had Avanti een 20-15 voorsprong na de gehele wedstrijd ruim voor gestaan te hebben. Door eigen falen werd toch nog een remise weggegeven. Naast een verloren punt liep David Post ook nog zeer onnodig tegen tweemaal geel aan (dus rood) en kreeg Ronald Struijk ook een gele kaart voorgeschoteld nadat hij de bal van vreugde de lucht intrapte toen hij na 3 gemiste strafworpen nummer vier eindelijk wel benutte.

Avanti had dit seizoen al driemaal ruim verloren van Groen Geel en had tot nu toe geen vat kunnen krijgen op het spel van de ploeg uit Wormer. Hoe anders was het deze wedstrijd. Van het begin af aan was het Avanti dat domineerde en de leiding nam in het scoreverloop. Na zeven minuten stond er al een riante 5-1 voorsprong op het scorebord. Vooral het vak van Sharon van der Meer, Kitty van der Ende, David Post en Ronald Struijk speelde snel en gevarieerd en scoorde gemakkelijk. In de zes aanvallen die zij voor de rust kregen scoorden ze maar liefst negenmaal. Groen Geel kwam terug tot 5-3 en de marge bleef twee tot de 9-7. De met scherp (van afstand) schietende Ronald Struijk bracht Avanti op 11-7. De ploegen gingen rusten met een 14-9 voorsprong voor Avanti. De marge had nog veel ruimer kunnen zijn omdat Avanti in de eerste helft maar liefst drie strafworpen onbenut liet.

Na de rust pepte Groen Geel zichzelf op en kwam sterk terug tot aan 14-12. Het was aanvoerder Dé Post die voor de 15-12 en 16-12 zorgde en Avanti weer wat lucht gaf. Ronald Struijk scoorde de 17-12 maar liet daarna een strafworp onbenut wat de 18-12 had kunnen betekenen. De strafworpstip had voor Ronald deze zaterdag beter op 8 meter kunnen liggen want van die afstand gingen ze er wel zeer gemakkelijk in. Het werd geen 18-12 maar 17-13, en nog steeds geen vuiltje aan de lucht.  De marge bleef vier tot aan de 19-15. Inmiddels had David Post een gele kaart gehad voor aanmerkingen op de leiding na al eerder te zijn gewaarschuwd. Iris Westhoven zorgde voor de 20-15 met nog tien minten te spelen. En wat niemand voor mogelijk hield gebeurde. Avanti gaf verdedigend teveel ruimte en Groen Geel kwam terug tot 20-18. Vervolgens springt Ronald Struijk verkeerd voor bij de middellijn en Groen Geel benut de geboden ruimte optimaal en het wordt 20-19 met nog 3 minuten te spelen. Op anderhalve minuut wordt het zelfs 20-20 en ontvangt David Post zijn tweede gele kaart (en dus rood) voor wederom aanmerkingen op de leiding. Het is ontzettend jammer dat David zich in dit soort situaties nog steeds niet kan beheersen want hij benadeelt niet alleen zichzelf maar ook de ploeg met de schorsingen die hij hiermee oploopt. Na zo'n sterke wedstrijd met veel rebound en inzet is het zo ontzettend zonde dat hij dit laat gebeuren. Dit kan net het verschil zijn tussen overgangsklasse en hoofdklasse spelen.

Stefan Hogervorst komt in het veld voor David Post en in de eerstvolgende aanval krijgt Avanti een strafworp mee. Na drie eerdere strafworpen gemist te hebben krijgt Ronald Struijk toch de bal in zijn handen geduwd van Stefan en deze maal faalt Ronald niet en scoort de 21-20. Van pure vreugde schiet hij de bal meters de lucht in en krijgt tot zijn stomme verbazing een gele kaart hiervoor. Het werd niet de winnende treffer want de sterk spelende Bo Davy van der Zee van Groen Geel gooit in de laatste seconde de gelijkmaker door de korf. Eindstand 21-21.

Doelpunten: Ronald Struijk (8), Dé Post (4), Iris Westhoven (3), Sharon van der Meer (2), David Post (2) en Colin van der Zanden (2).