20122013 Veld 2013/04/27 Avanti - Excelsior 16-15
2013/04/27 Avanti - Excelsior 16-15
Daan Westmaas
Arie Vingerling
Babette Heyblom
70' Strafworp Daan Westmaas(16 - 15)
30' Strafworp Daan Westmaas
30' Vrije Bal Daan Westmaas
30' Afstand Daan Westmaas
30' Strafworp Stefan Hogervorst
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Afstand Arie Vingerling
30' Afstand David Post
30' Afstand Fenna van Leeuwen
Stefan Hogervorst(6)
Daan Westmaas(6)
Fenna van Leeuwen(2)
David Post(1)
Arie Vingerling(1)

Avanti behaalde twee zeer belangrijke punten in de streekderby tegen Excelsior. Na een 7-11 achterstand bij rust speelde Avanti een betere tweede helft en dat betaalde zich uit in een nipte 16-15 overwinning.

daan

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft grossierde Avanti in het maken van veel persoonlijke fouten die allemaal leidden tot vrije ballen en strafworpen die Excelsior gretig benutte. Ondanks een aantal time outs waarin coach Steven Mijnsbergen wees op deze onvolkomenheden bleef Avanti volharden in verkeerd opstellen onder de korf en/of teveel overtredingen maken in de duels. Van de elf doelpunten die Excelsior halverwege de wedstrijd had gemaakt kwamen er vijf uit een strafworp en één uit een vrije bal.

to

Avanti kwam nog wel op voorsprong door een afstandsschot van Stefan Hogervorst. Via twee strafworpen en een fraaie doorloopbal werd het 1-3. Excelsior wist deze twee doelpunten voorsprong vast te houden tot aan de 3-5. Via Stefan Hogervorst, Arie Vingerling en Daan Westmaas werd het 6-5. Zoals gezegd bleef Avanti grossieren in het maken van persoonlijke fouten en Excelsior profiteerde optimaal vlak voor rust. Na de 7-7 liepen de Delftenaren zelfs uit naar 7-11, omdat Avanti ook nog verzuimde een strafworp en een vrije doorloopkans te benutten.

babette

In de tweede helft speelde Avanti in het vak vlakbij het Stanislascollege waar je minder last van de wind over het veld had en dat betaalde zich uit. Binnen tien minuten was Avanti weer helemaal terug in de wedstrijd na fraaie afstandsschoten van David Post, Fenna Teunissen, Stefan Hogervorst en Daan Westmaas (11-12). Het werd toch weer 11-13 en 12-14. Steven Mijnsbergen bracht Babette Heijblom in het veld voor Manon Ballings. Via tweemaal Daan Westmaas kwam er een gelijke stand op het scorebord (14-14) met nog een kwartier te spelen.

stip

Waar Avanti in de eerste helft nog veel strafworpen tegen kreeg door domme overtredingen was dit de tweede helft stukken minder en daarmee stokte ook de Excelsior doelpuntenproductie. Het werd een tumultueuze slotfase met veel overtredingen en ook nog twee gele kaarten voor Frank Damshuiser en Reinier van de Hoek van Excelsior.

geel

Stefan Hogervorst bracht Avanti op een 15-14 voorsprong uit een strafworp maar direct gevolgd door de gelijkmaker. Ook Daan Westmaas kreeg een strafworp en scoorde de 16-15. Niet veel later kreeg Maaike Hazenkamp een strafworp mee die helaas niet benut werd door Daan. Aan de andere kant kreeg Excelsior op anderhalve minuut voor het einde een strafworp mee na een overtreding van Stefan en die werd gemist door Reinier vd Hoek. De eindstand werd 16-15 en Avanti hield twee zeer belangrijke punten in eigen huis.

maaike

Doelpunten: Stefan Hogervorst (6), Daan Westmaas (6), Fenna Teunissen (2), David Post en Arie Vingerling.

Sporting Trigon - KCC/Delta Logistiek 11-13
Rohda - KVS 12-16
SKF - Tempo 22-16