20122013 Veld 2013/05/04 SKF -Avanti 14-15
Vincent van Beek
Daan Westmaas
Koen Ruigrok
Babette Heyblom
70' Tekst nog 1 minuut
70' Tekst En afgelopen ! Gewonnen van de koploper
69' Afstand SKF(14 - 15)
69' Tekst nog 1 minuut
69' Tekst Daan mist sw
68' Tekst Time out
68' Afstand SKF(13 - 15)
67' Tekst Koen voor Vincent
66' Tekst nog 4 minuten
64' Tekst nog 6 minuten
60' Afstand SKF(12 - 15)
58' Afstand Jordi van Zuidam(11 - 15)
58' Afstand Daan Westmaas(11 - 14)
58' Afstand SKF(11 - 13)
55' Afstand Vincent van Beek(10 - 13)
55' Tekst sorry, nog sreeds 10-13
50' Afstand Daan Westmaas(10 - 12)
49' Afstand Daan Westmaas(11 - 11)
46' Strafworp SKF(11 - 10)
45' Afstand Vincent van Beek(10 - 10)
42' Doorloop Vincent van Beek(10 - 9)
35' Tekst Rust
35' Tekst 2e helft begonnen
33' Tekst Time out
32' Korte kans SKF(10 - 8)
31' Korte kans SKF(9 - 8)
29' Korte kans SKF(8 - 8)
28' Korte kans David Post(7 - 8)
26' Korte kans SKF(7 - 7)
25' Afstand Maaike Hazenkamp(6 - 7)
22' Afstand SKF(6 - 6)
22' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 6)
18' Tekst Time out
18' Doorloop SKF(5 - 5)
16' Doorloop SKF(4 - 5)
15' Afstand Fenna van Leeuwen(3 - 5)
13' Tekst SKF mist sw
12' Afstand Vincent van Beek(3 - 4)
12' Doorloop Daan Westmaas(3 - 3)
10' Afstand Maaike Hazenkamp(3 - 2)
8' Afstand SKF(3 - 1)
4' Afstand Vincent van Beek(2 - 1)
2' Strafworp SKF(2 - 0)
1' Afstand SKF(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Vincent van Beek(5)
Daan Westmaas(4)
Maaike Hazenkamp(2)
Fenna van Leeuwen(2)
David Post(1)
Jordi van Zuidam(1)

Avanti trad onder een heerlijk zonnetje aan tegen SKF in Veenendaal. Zonder de geblesseerde Arie ( Wellicht komt hij dit seizoen niet meer in actie )  en de geschorste Stefan moest Steven Mijnsbergen het team flink omgooien. David werd gekoppeld aan Vincent en Daan aan Jordi.

Al snel blijkt dat de ploeg weinig problemen heeft met het aanpassen aan de gewijzigde samenstelling, Vincent en Jordi passen naadloos in het team. Hier plukt Avanti de vruchten van het sterke 2e team.

In de beginfase is SKF nog de sterkere ploeg en neemt na 8 minuten een 3-1 voorsprong. Maar een keihard knokkend  Avanti komt sterk terug. Na de 3-2 van Maaike, die een sterke wedstrijd speelde, stoot Avanti door naar een verrassende 3-5 voorsprong na een kwartiertje spelen (Daan en Vincent). SKF helpt mee nog door een strafworp te missen. Dit mede door de harde wind die over het veld raast.

Verdedigend hebben Vincent en Fenna het moeilijk tegen hun tegenstanders. Hierdoor kan SKF weer terugkomen. Mede door een aantal fouten in de verdediging wordt de rust bij een geflatteerde 10-8 voorsprong voor SKF bereikt. Vincent mist in het rustsignaal nog een mooie doorloop.

In de tweede helft komt SKF er nauwelijks nog aan te pas. Verdedigend heeft het vak van David, Vincent, Fenna en Kitty de zaken veel beter voor elkaar. Het vak van Daan, Jordi, Maaike en Babette krijgen hierdoor veel meer tijd in de aanval.  Hoe moeilijk Vincent het verdedigend heeft met zijn tegenstander, aanvallend zijn de rollen volledig omgedraaid. Vincent zorgt eigenhandig voor de 10-9 en 10-10 .

Als SKF pas  na een kwartier in de tweede helft hun 11e doelpunt scoort heeft Avanti er inmiddels 13 inliggen ( 2 maal Daan en nog een keer Vincent ). SKF lijkt niet meer in staat nog aan te haken door het sterke verdedigen van met name Jordi die veel ballen onderschept. 10 minuten voor tijd is de stand 11-15 ( Daan en Jordi ) en niets lijkt er nog mis te kunnen gaan. In de thuiswedstrijd ging een 12-9 voorspong echter als sneeuw voor de zon verloren, dus wij juichen nog niet te vroeg.

De strafworp vlak voor tijd

En dat is maar goed ook. Het wordt toch nog bloedstollend. Met nog 4 minuten te spelen komt SKF terug tot 13-15. Daan krijgt met 2 minuten op de klok een strafworp, mis….  SKF met nog 1 minuut 14-15. De bal in de  Avantiaanval wordt verspeeld en SKF krijg de laatste kans, maar deze wordt gelukkig gemist.

Een sterke prestatie van Avanti en weer blijkt dat er tegen alle tegenstanders mogelijkheden zijn. Volgende week tegen koploper KVS in Scheveningen. De thuiswedstrijd tegen KVS werd gewonnen door Avanti.