20122013 Veld 2013/05/11 KVS -Avanti 15-7
Daan Westmaas
Vincent van Beek
Koen Ruigrok
Babette Heyblom
70' Tekst Eindstand 15-7
66' Afstand Manon Ballings(15 - 7)
65' Korte kans Daan Westmaas(15 - 6)
64' Afstand KVS(15 - 5)
62' Tekst Koen voor Vincent
62' Tekst time out
51' Tekst KVS mist strafworp
49' Afstand KVS(14 - 5)
48' Strafworp Daan Westmaas(13 - 5)
47' Strafworp KVS(13 - 4)
46' Strafworp KVS(12 - 4)
44' Afstand KVS(11 - 4)
42' Korte kans Maaike Hazenkamp(10 - 4)
39' Afstand KVS(10 - 3)
38' Afstand KVS(9 - 3)
37' Afstand David Post(8 - 3)
37' Afstand KVS(8 - 2)
36' Vrije Bal KVS(7 - 2)
35' Tekst rust
35' Tekst 2e helft begonnen
33' Strafworp KVS(6 - 2)
23' Tekst Time out
22' Korte kans Vincent van Beek(5 - 2)
16' Strafworp Daan Westmaas(5 - 1)
13' Afstand KVS(5 - 0)
11' Strafworp KVS(4 - 0)
11' Tekst Time out en strafworp voor KVS
6' Afstand KVS(3 - 0)
3' Korte kans KVS(2 - 0)
0' Korte kans KVS(1 - 0)
0' Tekst De wedstrijd begint wat later
0' Tekst Handen worden geschud
0' Tekst We zijn begonnen
Daan Westmaas(3)
David Post(1)
Maaike Hazenkamp(1)
Vincent van Beek(1)
Manon Ballings(1)

Avanti staat na de ruime 15-7 nederlaag tegen koploper KVS weer met beide benen op de grond. De ploeg uit Pijnacker werd zowel reboundend als op aanvallend rendement volledig afgetroefd door KVS. Een zeer sterke openingsfase van de Scheveningers leidde tot een 5-0 voorsprong die uiteindelijk de wedstrijd al deed beslissen. Na een ruststand van 6-2 ging Avanti met een kansloze 15-7 nederlaag van het veld af. Excelsior verloor met één doelpunt verschil van SKF zodat Avanti nog steeds twee punten boven de gevarenzone blijft.

vince

Deze zaterdag speelden wederom Jordi van Zuidam en Vincent van Beek in de basis voor de geschorste Stefan Hogervorst en de geblesseerde Arie Vingerling. Koploper KVS was gewaarschuwd na de verrassende overwinning van Avanti vorige week op titelkandidaat SKF. De Scheveningers startten zeer scherp aan de wedstrijd, ze wilden zich niet laten verrassen en ze hadden ook nog wat goed te maken na de nederlaag in de heenwedstrijd in Pijnacker. Avanti had in de beginfase nauwelijks aanvallende rebound en er werd niet zuiver geschoten. Daarentegen had KVS het vizier wel op scherp staan en na ruim tien minuten stond er al een 5-0 stand op het scorebord. Pas in de 16e minuut wist Daan Westmaas het eerste doelpunt te scoren uit een strafworp verdiend door Jordi van Zuidam.

daan

KVS liet in deze fase de teugels wat vieren en ging teveel op de automatische piloot spelen. Vincent van Beek profiteerde met een schot van afstand (5-2). In deze fase had Avanti terug kunnen komen in de wedstrijd maar ondanks de betere rebound kwamen er geen doelpunten omdat er zeer onzuiver geschoten werd. Het rendement van de schoten was bedroevend laag. Ook KVS wist niet veel meer te scoren zodat de ploegen bij een 6-2 stand gingen rusten.

m en m

Zo sterk als KVS in de eerste helft was begonnen zo sterk begonnen ze ook aan de tweede helft. Zeer zuiver schietend werd Avanti snel op een 12-4 achterstand gezet en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Er waren maar weinig spelers aan Avanti-zijde die hun normale niveau haalden deze wedstrijd. Dit was enerzijds de klasse van KVS maar anderzijds ontbrak bij een aantal spelers ook net de benodigde scherpte in de afronding.

jordi

Aan het eind van de wedstrijd bracht Steven Mijnsbergen nog twee wissels in het veld. Koen Ruigrok verving Vincent van Beek en Babette Heijblom kwam in de plaats van Maaike Hazenkamp. Veel voor de score maakte het niet uit en KVS won zeer eenvoudig met 15-7.

Doelpunten: Daan Westmaas (3), Manon Ballings, Vincent van Beek, Maaike Hazenkamp en David Post.