20112012 Veld 2011/09/03 KVA -Avanti 13-15
Stefan Hogervorst
Vincent van Beek
Sharon vd Meer
Manon Ballings
70' Afstand KVA(13 - 15)
68' Afstand Vincent van Beek(12 - 15)
65' Afstand Colin vd Zanden(12 - 14)
64' Korte kans Colin vd Zanden(12 - 13)
63' Doorloop Fenna van Leeuwen(12 - 12)
53' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 11)
48' Afstand Colin vd Zanden(12 - 10)
46' Korte kans KVA(12 - 9)
45' Afstand KVA(11 - 9)
43' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 9)
39' Afstand Maaike Hazenkamp(10 - 8)
37' Afstand KVA(10 - 7)
36' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 7)
31' Strafworp Ronald Struijk(9 - 6)
30' Afstand KVA(9 - 5)
29' Doorloop Babette Heyblom(8 - 5)
28' Afstand KVA(8 - 4)
25' Afstand KVA(7 - 4)
24' Afstand KVA(6 - 4)
22' Afstand Dé Post(5 - 4)
21' Afstand KVA(5 - 3)
19' Vrije Bal KVA(4 - 3)
12' Vrije Bal KVA(3 - 3)
11' Afstand Dé Post(2 - 3)
10' Strafworp KVA(2 - 2)
7' Vrije Bal KVA(1 - 2)
6' Doorloop Babette Heyblom(0 - 2)
5' Afstand Colin vd Zanden(0 - 1)
Vincent van Beek(1)

In een bloedheet Amstelveen de competitiestart voor Avanti. Met Steven Mijnsbergen weer aan het roer na een jaartje KVS zag het er in de eerste helft niet goed uit voor Avanti. Door veel onnodige overtredingen rond de korf komen de eerste vier doelpunten van KVA uit vrije ballen en strafworpen.

Nochtans is het Avanti die na 6 minuten een 0-2 voorsprong pakt na Colin van afstand en een prachtige doorloop op snelheid van Babette. Ook na een paar sterke onderscheppingen in de eerste verdediging door Stefan die messcherp verdedigt. Na een kwartiertje is de stand 3-3 en beide ploegen hebben ondanks het windstille weer grote problemen met scoren. Avanti mist een aantal mooie kansen en KVA kan hierdoor weglopen naar 7-4 en zelfs tot 9-5 vlak voor rust. Het is pas dan als Ronald het eerste doelpunt van het 2e aanvalsvak scoort. Een strafworp verdiend door Fenna. Vincent is inmiddels al aan het warmlopen.

De tweede helft geeft een heel ander beeld. Het is Fenna die uit de aftrap de 9-7 aantekent, en snel daarna Maaike 10-8. Het lijkt of KVA in de hitte toch iets teveel kruit verschoten heeft in de eerste helft. Met name de heren. Als KVA na 11 minuten een 12-9 voorsprong neemt is het gedaan met de koopman. Avanti maakt nog wel veel fouten maar begint ook langzaam de korf te vinden. Colin zorgt voor de 12-10 en Vincent komt een kwartier voor tijd in het veld voor Stefan. 12-11 door Fenna en Vincent mist een prachtige kans op 12-12. Daarna 10 minuten alleen lange aanvallen van beide kanten, maar geen doelpunten. Plotseling wordt in 2 minuten de wedstrijd beslist. Een heerlijke doorloop van Fenna 12-12, Colin onder de korf prachtig 12-13 en hij schiet van afstand gelijk de 12-14 maar binnen.

KVA is geknakt en Vincent zorgt van afstand voor 12-15. Vlak voor tijd komt Manon Ballings nog in het veld voor Maaike. De 13-15 van KVA is alleen nog voor de statistiek. Een prima seizoenstart voor Avanti met David nog aan de kant in verband met een schorsing, twee prachtige doorlopen op volle snelheid door Babette en een heersende Ronald onder de korf. Drie uit drie nu tegen KVA, want vorig seizoen werd ook twee keer van KVA gewonnen.

Doelpunten : Colin (4) , Fenna (3), Babette en Dé (2) , Maaike, Ronald, Stefan en Vincent