20122013 Veld 2013/05/25 Avanti - Sporting Trigon 25-9
2013/05/25 Avanti - Sporting Trigon 25-9
Daan Westmaas
Koen Ruigrok
Vincent van Beek
Babette Heyblom
70' Tekst Eindstand 25-9
69' Afstand Stefan Hogervorst(25 - 9)
68' Afstand Sporting Trigon(24 - 9)
66' Strafworp Sporting Trigon(24 - 8)
66' Tekst Nikki en Vincent voor Kitty en David
65' Afstand Koen Ruigrok(24 - 7)
64' Tekst Babette en Koen voor Maaike en Daan
63' Afstand Stefan Hogervorst(23 - 7)
58' Strafworp Stefan Hogervorst(22 - 7)
57' Afstand Jordi van Zuidam(21 - 7)
54' Afstand Daan Westmaas(20 - 7)
51' Strafworp Sporting Trigon(19 - 7)
50' Afstand Fenna van Leeuwen(19 - 6)
49' Afstand Daan Westmaas(18 - 6)
47' Afstand Jordi van Zuidam(17 - 6)
46' Afstand Stefan Hogervorst(16 - 6)
45' Afstand Stefan Hogervorst(15 - 6)
44' Afstand Sporting Trigon(14 - 6)
43' Afstand Sporting Trigon(14 - 5)
42' Afstand Stefan Hogervorst(14 - 4)
41' Afstand David Post(13 - 4)
38' Afstand Sporting Trigon(12 - 4)
35' Tekst Ruststand 12-3
35' Tekst 2e helft begonnen
32' Strafworp Daan Westmaas(12 - 3)
30' Afstand Kitty vd Ende(11 - 3)
29' Strafworp Stefan Hogervorst(10 - 3)
27' Doorloop Daan Westmaas(9 - 3)
25' Tekst Time out
25' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 3)
19' Afstand Sporting Trigon(7 - 3)
17' Strafworp Sporting Trigon(7 - 2)
15' Strafworp Daan Westmaas(7 - 1)
10' Afstand Jordi van Zuidam(6 - 1)
9' Tekst Time out
9' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 1)
8' Afstand Fenna van Leeuwen(4 - 1)
6' Afstand Sporting Trigon(3 - 1)
5' Afstand Daan Westmaas(3 - 0)
4' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 0)
3' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Koen Ruigrok(1)

Eigenlijk kon het al bijna niet meer misgaan, maar voor alle zekerheid heeft Avanti zich tegen Sporting Trigon definitief veilig gespeeld. In een eenzijdige wedstrijd werd tegen het reeds gedegradeerde Sporting Trigon na een ruststand van 12-3 een duidelijke 25-9 overwinning behaald.

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Avanti duidelijk gemaakt dat het volgend jaar ook weer in de hoofdklasse thuishoort.  Met een hechte verdediging en drie scherpschutters  voor de korf kon er niet veel misgaan. Na 10 minuten heeft Fenna er al drie inliggen en als na een kwartiertje de stand al 7-1 in het voordeel van Avanti is, is duidelijk dat het gewonnen spel is.  Sporting Trigon leeft even op en komt tot 7-3, maar Avanti stoomt door naar een 12-3 ruststand.  Sporting Trigon heeft met name problemen met de Avantiverdediging en regelmatig wordt de bal al ingeleverd voor er een schotactie geweest is.

In de tweede helft blijft Avanti veel sterker en loopt steeds verder uit. Stefan en Daan worden de topscorers met respectievelijk 8 en 6 doelpunten. Steven,  van wie na de wedstrijd afscheid genomen wordt, laat ook nog een aantal reserves in de laaste minuten meedraaien. Babette, Nikki, Koen en Vincent komen nog in het veld voor Maaike, Daan, Kitty en David. Koen pakt nog een doelpuntje mee van achter de korf bij zijn eerste balcontact.  Eindstand 25-9.

Tweede degradant is nu Excelsior en Avanti staat op een mooie vierde plaats. Volgend seizoen op het veld dus weer Hoofdklasse.

Doelpunten:
Stefan Hogervorst(8),Daan Westmaas(6), Fenna Teunissen(4),Jordi van Zuidam(4),Kitty vd Ende(1),Koen Ruigrok(1),David Post(1)

Door de 6 doelpunten van Daan heeft hij nu de koppositie in de topscorerlijst overgenomen van Dé en Ronald. Zij kwamen tot 108 doelpunten in 1 seizoen. Ook Stefan evenaarde de 108. Bij Rohda volgende week gaan Stefan en Daan uitmaken wie de nieuwe koploper wordt.