20132014 Veld 2013/08/31 KCC -Avanti 14-14
2013/08/31 KCC -Avanti 14-14
Arie Vingerling
Daan Westmaas
30' Strafworp Daan Westmaas
30' Vrije Bal Daan Westmaas
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Afstand David Post
30' Korte kans Jordi van Zuidam
30' Strafworp Arie Vingerling
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Kitty vd Ende
Jordi van Zuidam(1)

Avanti opent het nieuwe seizoen in de hoofdklasse B met een gelijkspel in Capelle aan den IJssel. Dat is een beter resultaat dan vorig seizoen toen er bij KCC thuis verloren werd. Toch heeft Avanti de kans op een overwinning laten liggen in de eerste helft. Er werden twee strafworpen onbenut gelaten en daarmee de kans op een vier doelpunten voorsprong. Met de rust was de voorsprong daardoor slechts één doelpunt (6-7). In de tweede helft ging de wedstrijd volledig gelijk op en finishten beide ploegen na een spannende slotfase op 14-14.

Arie

De scheidsrechter liet in de eerste helft aanvankelijk veel toe en dat leidde er toe dat er veel stevige duels werden uitgevochten. En soms iets te stevig. Gevolg was dat van beide ploegen een bepalende heer de wedstrijd geblesseerd moest verlaten. Bij Avanti moest Daan Westmaas met een forse enkelblessure na een kwartier al naar de kant, hij werd vervangen door Jordi van Zuidam. Voor Daan en Avanti was dit een teleurstelling omdat Daan goed in de wedstrijd zat.

daan

Na de 1-0 achterstand benutte hij een strafworp en na de 2-2 bracht hij met een vrije bal de stand op 2-3. Gevolgd door een afstandschot van David Post. Het tweede aanvalsvak pakte het ritme goed over en via Fenna Teunissen en Stefan Hogervorst kwam er een ruime 2-6 voorsprong. De wedstrijd was inmiddels in een zeer hectische fase aanbeland met de al genoemde blessures en overtredingen.

kitty

Na de 3-6 uit een one-hander miste Jordi van Zuidam een strafworp maar maakte dat later goed uit een korte kans. Na de 4-7 miste Arie Vingerling de volgende strafworp en scoorde KCC aan de andere kant wel. In plaats van 4-8 stond het opeens 5-7. En vlak voor rust werd het ook nog 6-7.

nikki

De tweede helft kenmerkte zich gelukkig minder door allerlei schermutselingen over en weer en kon er gekorfbald worden. De scheidsrechter hield het nu wat strakker in de hand. Het scoreverloop ging volledig gelijk op. Dan was het KCC dat de eerste treffer maakte gevolgd door de gelijkmaker van Avanti en dan was het weer andersom. Avanti liet zich ook veel minder opjagen door KCC en speelde het eigen vertrouwde spel op zoek naar de beste kans. Arie Vingerling speelde een sterke tweede helft met veel rebound en ook twee gescoorde strafworpen. De strafworp op 7-8 werd door hem verkregen uit een prachtcombinatie met Stefan Hogervorst. Vlak voor tijd leek Stefan Hogervorst Avanti de overwinning te brengen, maar het was een invaller bij KCC die toch nog voor een puntendeling zorgde. Eindstand 14-14.

stefan

Doelpuntenmakers: Stefan Hogervorst (4), David Post (3), Arie Vingerling (2), Daan Westmaas (2), Kitty van der Ende, Fenna Teunissen en Jordi van Zuidam.

Voor foto's van van Peter van Dieren (KCC) klik hier.

SKF - Tempo 18-19
DSC - Rohda 17-11