20132014 Veld 2013/09/07 Avanti - DSC 14-13
2013/09/07 Avanti - DSC 14-13
Arie Vingerling
30' Afstand Arie Vingerling
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Korte kans Stefan Hogervorst
30' Strafworp Jordi van Zuidam
30' Afstand Jordi van Zuidam
30' Doorloop Jordi van Zuidam
30' Afstand David Post
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Vrije Bal Nikki van Trigt
Jordi van Zuidam(5)
Stefan Hogervorst(4)
David Post(2)
Fenna van Leeuwen(1)
Nikki van Trigt(1)
Arie Vingerling(1)

Avanti wint in een zeer spannende slotfase van DSC uit Eindhoven. Na een ruime 9-5 voorsprong bij rust miste Avanti scorend vermogen in de tweede helft waardoor het nog ongemeen spannend werd. Eindstand 14-13.

stefan

Avanti speelde deze middag zonder de geblesseerden Daan Westmaas en Maaike Hazenkamp. Zij werden vervangen door Jordi van Zuidam en Sophie Donkervoort. DSC, met veel doorgestroomde A1 junioren in de gelederen, had vorige week ruim gewonnen van Rohda. Avanti had genoegen moeten nemen met een gelijkspel bij KCC.

arie

De ploeg van de gebroeders Henk Jan en Dé Post kwam zeer sterk uit de startblokken, binnen tien minuten stond er een 5-0 voorsprong op het scorebord dankzij tweemaal Stefan Hogervorst, Arie Vingerling, Jordi van Zuidam en David Post.

david

Het eerste doelpunt van DSC kwam pas na een kwartier uit een vrije bal (5-1) gevolgd door een strafworp (5-2) en een afstandsschot van David Post (6-2). Het scoreverloop zou vervolgens om en om gaan. Avanti moest zich gaan instellen op het achterverdedigen van DSC en had even moeite om daar de juiste aanvalsopzet tegenover te zetten. Er sloop wat irritatie in de ploeg wat gezien de ruime voorsprong volkomen onnodig was. De ruststand werd 9-5 waarbij nog vermeldenswaardig was de briljante one-hander van Jordi van Zuidam op de 8-4.

jordi

De aanval van DSC werd in de eerste helft enorm onder de druk gezet en DSC had moeite om tot goede aanvallen te komen. DSC zou in de eerste helft maar vijf doelpunten maken waarvan er vier uit een standaard situatie kwamen (drie strafworpen en één vrije bal).

nikki

DSC was vlak na de rust de betere ploeg. Er werd eerst nog een strafworp gemist, maar twee afstandsschoten brachten de ploeg uit Eindhoven weer dichterbij (9-7). Het verschil van twee doelpunten bleven lange tijd bestaan tot aan de 13-11 met nog acht minuten op de klok.

jordi

Twee ongelukkig weggegeven strafworpen brachten DSC langszij (13-13). De hele wedstrijd had Avanti voor gestaan en even leek het erop dat de controle over de wedstrijd weg was. Maar niets was minder waar, Jordi van Zuidam werd matchwinnaar door één minuut voor tijd een strafworp te benutten. Eindstand 14-13.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (5), Stefan Hogervorst (4), David Post (2), Fenna Teunissen, Nikki van Trigt en Arie Vingerling.

Tempo - KCC/Delta Logistiek  15-20
Oranje Wit - SKF 16-18
Rohda - DeetosSnel 13-15